Sport

2016.12.20. 22:25

A DAB játékosa vezeti a kanadai tabellát

Dunaújváros - Remek szezont tudhat maga mögött eddig a Dunaújvárosi Acélbikák kanadai légiósa, Keegan Dansereau, aki a MOL Ligában a hét legjobb játékosa címet is kiérdemelte.

Dunaújvárosi Hírlap

A játékossal a Magyar Jégkorong Szövetség honlapja azámára készítettek interjút. Dansereau a kanadai Saskatoonban született, a bantam drafton az első körben vitte el a Calgary Hitmen, junior éveit a WHL-ben töltötte. Ezen időszakban olyan későbbi NHL-sztárokkal játszott, mint Ryan Getzlaf, Martin Jones vagy Andrew Ladd, de itt találkozott például Jesse Dudással is.

Dansereau juniorévei alatt későbbi NHL-sztárokkal játszott Fotó: MJSZ

Profikarrierjét is Észak-Amerikában kezdte, majd Európába igazolt, ahol Svédország volt az első állomása, onnan jött a MOL Ligába, ahol a DVTK Jegesmedvék együttesét erősítette az elmúlt két évben, vagyis két bajnoki címet is ünnepelhetett a miskolci gárdával. Az elmúlt nyáron érkezett a Dunaújvárosi Acélbikákhoz.

- Jelenleg vezeti a MOL Liga kanadai táblázatát, milyen Azari Zsolttal és Justin Cseterrel egy sorban játszani idén?

- Jól együttműködünk, mindegyikünk hozzátesz valamit a sor egészéhez, ez sikeressé tesz minket együtt. Ez remélhetőleg így marad az év további részében is. Egyébként amikor tartjuk magunkat a taktikánkhoz és csapatként játszunk, akkor jól megy. Amikor ettől eltérően teszünk, szenvedni kezdünk, de ezeket betartva nagyon jó csapat tudunk lenni.

- Két sikeres év után távozott a DVTK csapatától idén nyáron, mi hozta Dunaújvárosba?

- Azt hiszem, ideje volt egy váltásnak. Dunaújváros vezetőedzője, Lee Gilbert keresett meg, sokat beszélgettünk a nyár során. Láttam, milyen típusú srácokat igazoltak le, és egy friss lehetőséget láttam abban, ha itt folytatom.

- Ez tehát a harmadik szezonja a MOL Ligában, hogy látja, mennyit változott a játék szintje ezalatt?

- A játék szintje jó! Úgy gondolom, a liga teljes egészében egyre jobb minden évben!

- A WHL kétségkívül a világ egyik legjobb juniorligája, milyen volt Getzlaffal és Laddel játszani, és ki volt a legkeményebb játékos, akivel találkozott?

- Getzlaf nagyon rendes ember, és az egyik legjobb játékos, akivel volt szerencsém egy csapatban lenni! Azt hiszem, a leginkább megfélemlítő és kemény játékos, aki ellen játszottam, az Dustin Byfuglien lehetett.

A DAB-hoz kapcsoldó hír, hogy a csapat ma 19 órakor a MAC ellen Magyar Kupa mérkőzést játszik. A két együttes ebben a kiírásban még nem találkozott egymással a mostani sorozatban. A DAB az ötödik, a MAC a negyedik helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!