Sport

2016.10.18. 18:42

A DAC: döntetlen

Dunaújváros - Az NB II-es kézilabda-bajnokságban a DAC férfi- és a Duna-Pent női együttesei becsületesen helytállnak a bajnoki sorozatban.

Jankó Árpád

Az elmúlt fordulóban mind a két kézilabdacsapatunk idegenben játszott bajnoki mérkőzésen. A DAC férfigárdája Kiskőrösön lépett pályára. Csermák Gábor együttese nyerni utazott Kiskőrösre, és a mérkőzés közben többször is nyerő pozícióba került. A végén azonban meg kellett elégedniük a döntetlennel (27-27).

A hajrában már öt góllal is vezetett a vendégcsapat, de jöttek a technikai hibák: hetes kimaradása, eladott labdák..., így a mérkőzés végén nem sikerült megtartani a vezetést. Sőt, a kiskőrösiek egy időntúli hetest rontottak a végén, így maradt meg legalább a döntetlen, amely mégiscsak pontszerzést jelentett. A Gergely Bence, Reichert Zoltán, Horváth Dániel alkotta trió sokat tett a pontszerzésért. A junior csapat viszont arat. Ismét jelentős fölénnyel nyert. A kiskőrösieket 33-25-re verték meg. A jövő héten Kolics János edző és csapata érkezik a DAC-hoz Kalocsáról.

A női dunaújvárosi NB II-es kézilabdacsapat, a Duna-Pent komoly ellenfélhez utazott. Az Inárcs-Örkény együttese tavaly még az NB I/B csoportjában kézilabdázott. Sajnos a dunaújvárosi gárda legjobb első sora most nem állt Ulicska Milán edző rendelkezésére, mert dr. Kapinya Diána, Nándori Gréta még sérültek, Szűcs Rita pedig megbetegedett. Nem sikerült a mérkőzés eleje a Duna-Pent számára, így az újvárosiak tehát futottak az eredmény után, végül 34-25-re kikaptak. Hingyi Zita, Hingyi Bea, Facskó Petra, Bab Ágota voltak azok, akik tartották a lelket a csapatban. A junior csapat viszont győzött. A jövő héten a Vecsés érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!