Sport

2013.09.02. 19:25

A DAC Kupát ezentúl évenként megrendezik

Vasárnap DAC Kupa néven hét kézilabdacsapat mérkőzött meg egymással a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Jankó Árpád

Ez a torna a megyei bajnokságban szereplő dunaújvárosi és rácalmási együttesek, valamint két NB II-es csapat felkészülését segítette. A férfiak mezőnyében szerepelt még a Dunaföldvár VKC. A férfiak csoportjában játszott a Dunaújvárosi Városi Sportiskola fiúcsapata, a Rácalmás, a DAC , valamint a dunaföldvári gárda.

A részt vevő női együttesek: A D. Kohász Akadémia junior együttese, a DAC (mindkettő az NB II-ben kézilabdázik) és a Rácalmás csapata. A nők mezőnyében a kupát a D. Kohász juniorjai nyerték el, mégpedig úgy, hogy előtte egy nappal Veszprémben is nyertek bajnoki találkozón. A négypontos juniorok után második lett a DAC két ponttal, harmadik pedig a Rácalmás gárdája pont nélkül.

A férfiaknál négy ponttal győzött a Rácalmás, második lett két ponttal a DAC, harmadik szintén két ponttal a DVSI és negyedik a Dunaföldvár együttese. A nőknél különdíjat kapott a Kohász juniorja, Boldizsár Bianka, aki a legtechnikásabb játékos címet nyerte el. A torna legjobb kapusának bizonyult a DAC hálóőre, Dénes Anita. A gólkirálynői címet pedig a Rácalmás játékosa, Farkas Zsanett kapta meg.

A férfiak közül a legtechnikásabb játékosnak a Rácalmás kézilabdázóját, Szabó Ákost választották. Nagy Márk lett a torna legjobb kapusa, a gólkirályi címet pedig Gergely Bence nyerte el.A nőknél a DKKA nem adott esélyt az ellenfeleinek, magabiztosan nyerte mindkét mérkőzését, ugyanakkor a DAC végig vezetve, de csak szoros küzdelemben kerekedett felül a megyei osztályban szereplő Rácalmáson.




A férfiaknál magabiztosan vette az akadályokat a Rácalmás. A DAC Kupa sikeres és nagyon hasznos rendezvény volt. Ezt a véleményt valamennyi résztvevő osztotta. Nemcsak a kézilabdát népszerűsítették a csapatok, de a bajnokság előtt lehetőséget adott a hibák kijavítására, a játék csiszolására ez a torna.Pók Ferenc megyei elnök, egyúttal a Rácalmás női csapatának szakvezetője is elégedett volt a rendezvénnyel.

– A megyei bajnokság két hét múlva kezdődik, tehát van még lehetőség a játék javítására. De most kiderült, hogy állnak a csapatok. Az én együttesem tisztességesen küzdött, csak két góllal kaptunk ki a DAC együttesétől. A Kohász erősebb csapat nálunk. Sajnos az egyik főszereplője a kis gárdámnak, Szemenyei Judit, aki régóta Budapesten dolgozik, bejelentette, hogy távozik, és a fővárosban folytatja a kézilabdát egy NB II-es együttesnél. De hát egy amatőr csapatnál az ilyen gondokkal is meg kell küzdeni. Ami nagyon jó hír, hogy ebből a DAC Kupából most már hagyomány lesz. A férfiak győztesének, a rácalmási csapatnak mestere, Princzes Attila örömmel tapasztalta játékosainak pörgős kézilabdáját.

– Most szinte minden sikerült. Bejöttek a figurák, keményen védekeztünk, bedobtuk a ziccereket. Hasonlóra számítok a Seregélyes elleni hazai nyitányon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!