Sport

2016.02.17. 18:59

Kárász Anna: Otthonosabb, hogy vásárolni kell, hogy magunkra főzünk

Dunaújváros - A napfényes Orlandóban edzőtáborozik a tavaly az év legjobb női kajakosának választott, dunaújvárosi, Dunaferr SE nevelésű Kárász Anna, aki edzőjével, Kovács Lászlóval, valamint a dán válogatott tagjaival végzi az edzéseket.

Röpül az idő, észrevétlenül. Mintha a minap adtunk volna hírt arról, hogy Kárász Anna elutazott az Egyesült Államokba edzőtáborozni, a szegediek legjobbja azonban már a harmadik hetét kezdte el a tavaszi felkészülésének.

„Bizony, már a harmadik hétnél járunk és eddig minden a terveink szerint alakul - mesélte a versenyző. - Az időjárás eddig elég változékony volt, de úgy látjuk, most már melegebb van, többnyire húsz és huszonhárom fok körüli a hőmérséklet, ami tökéletes az edzésmunkához."

Kárász Anna - az őszi floridai táborozásához hasonlóan - ismét Bakó Zoltán csoportjával edz, de természetesen edzője, Kovács László edzéstervei alapján.

„Az első héten többnyire női versenyzőkkel eveztem együtt, vagy éppen egyedül tréningeztem. Most már azonban ismét a fiúkkal készülök, mert az ő programjuk jobban megfelel a mi terveinknek. Megesik, hogy az egész vizes edzést nem csinálom végig velük, mert az azért sok lenne. A kiegészítő edzéseket is mindig együtt végezzük, de nem mindig ugyanazt. A lényeg, hogy Kokszi körvonalazza az én munkámat, ha van olyan edzése a csoportnak, ami nekem is megfelel, akkor csatlakozom, ha nincs, akkor megyünk külön, ahogyan eddig is tettük" - folytatta Kárász Anna, aki nem tagadja: nagyon várta már, hogy ismét vízen lehessen, ráadásul ilyen jó környezetben.

„Egy ilyen hosszú tábor sokkal könnyebben és gyorsabban telik, amikor nem ingerszegény a környezet. Otthonosabb, hogy vásárolni kell, hogy magunkra főzünk vagy elmegyünk étterembe, moziba, ha a kedvünk éppen úgy tartja. A felkészülésem következő állomása, Portugália egészen más, ott teljesen elszigetelt az ember, aminek szintén van előnye, de azért kilenc hét sok lenne belőle..."

Fizikai felmérőn a dunaújvárosiak

A szombaton Pakson megrendezett Héraklész fizikai felmérő versenyen remekül szerepeltek a Dunaferr SE kajak-kenusai. A három helyszínen, régiós bontásban megrendezett viadalon a 9-18 évesek mérték össze magukat futásban, húzódzkodásban, lábemelésben, illetve 15 éves kortól fekvenyomásban is. A paksi felmérőn 21 klub versenyzői álltak rajthoz, az egyesületek közötti pontversenyben a Dunaferr SE a negyedik helyen végzett. Molnár Gergely és Weixl Mónika tanítványai összesen négy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek, illetve két negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezésért is jutott bronzérem a gyerekek nyakába. 1. helyezettek: Némedi Konrád, Slihozcki Ádám, Kollár Kristóf és Gáspár Levente. 2. helyezett: Árva Gréta. 3. helyezettek: Pető Ákos, Kovács Áron. 4. helyezettek: Makádi Nikolett és Decsi Márk. 5. helyezett: Kovács Bendegúz. 6. helyezett: Mányi Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!