Sport

2017.02.16. 21:02

A Debrecent verő MTK jön hozzánk

Dunaújváros - A mosonmagyaróvári kupagyőzelem után ismét a bajnoki sorozat következik a Dunaújvárosi Kohász számára.

Jankó Árpád

Szombaton 18 órakor hazai csarnokban az MTK Budapest csapatát fogadja a D. Kohász. A hazaiak ellenfele a tizenegyedik helyen áll a tabellán annak köszönhetően, hogy nem kis meglepetésre otthon megverték a Debrecen együttesét. Nem is kicsit, 25-19-re. Ezen a találkozón Termány Rita hat gólt dobott. Ismert, hogy Rita nemrég távozott a Kohászból. (Viszont kupameccsen a DVSC legyőzte az Érdet.) Több egykor Dunaújvárosban kézilabdázó is szerepel az MTK-ban: Szádvári, Hosszu Boglárka, Slakta Petra. A Kohász vezetőedzője nyilatkozata elején kijelentette: az MTK az utóbbi időben feljövő csapatként kézilabdázik. Komolyan kell venni a szombati mérkőzést. Most is megismételte: Minden egyes mérkőzésünk nagyon nehéz lesz.

Vajon mire gondol a két mester: Zdravko Zovko és György László? Nyilván a két bajnoki pont jár a fejükben Fotó: Ady Géza

És hogy minek örült a szakvezető szerdán este?

- Volt sebessége a játékunknak Mosonmagyaróváron. Ütköztünk, agresszíven támadtunk, több gyorsindítással támadtunk, és a védekezés is megfelelő volt. Egyedül a helyzetkihasználással voltak gondjaink.

Mi úgy láttuk, Camila Micijevic pályára lépése sokat lendített a csapat játékán, főképp védekezésben, de támadásnál is gólveszélyt jelentett.

- Nagyon hasznosan játszott. Magas termetével segített a védekezésnél a sáncolásnál. Hibátlanul kézilabdázott. Várjuk a következő mérkőzéseken is a jó játékot tőle. De tudom dicsérni Takács Dusmáta beállójátékát is. A szombati, MTK elleni találkozón a DVSC-t verő fővárosi csapat önbizalmat szerzett. Nehéz és komoly feladat lesz megszerezni a két bajnoki pontot. Erre pedig a végelszámolásnál nagy szükségünk lesz. De más eredmény nem fogadható el. Felkészültünk a játékukból, győznünk kell - nyilatkozta a vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!