Sport

2015.03.29. 17:54

A DFVE vízilabdázói kedden itthon kezdik a párharcot

A válogatott szereplése miatt egy hét szünet volt a női vízilabda bajnokságban, kedden azonban már a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek. A Dunaújvárosi Főiskola női együttese kedden 17.30 órától a Szegeddel játszik.

Gallai Péter

A két győzelemig tartó párharcban a középszakasz felsőházában utolsóként, azaz hatodikként végzett Szeged és a harmadik Dunaújváros találkozik, míg a másik párosításban a BVSC (4. helyezett) és az Eger (5. helyezett) csap össze. A győzteseknek már meg is van az ellenfele, sikere esetén Mihók Attila együttesére a középszakaszban második és egyben címvédő Szentes vár, míg az első Újpest a másik ágról kap riválist.

De vissza a keddi meccsre, amelyen még pluszban az is motiválhatja a dunaújvárosi lányokat, hogy ország világ előtt vízilabdázhatnak, ugyanis a DigiSport élőben közvetíti az este fél hatkor kezdődő negyeddöntőt.

A DFVE fiatal játékosa, Sinka Gréta úgy fogalmazott, hogy a felkészülésük során nagyon sokat dolgozott a társaság, de ezzel már nem csak a Szeged elleni mérkőzésekre gyakoroltak, hanem a további rangadókra is, ugyanis egyértelműen a továbbjutás a lányok célja. – Ennek ellenére nagyon kell figyelni, mert a kieséses szakaszban már nincs helye hibának – tette hozzá a DFVE tagja.

Menczinger Katáék továbbjutási esélyeiről szóló kijelentéseket egyébként nem a kincstári optimizmus, hanem az egyértelmű tények is alátámasztják, hiszen a szezon során minden összecsapáson fölényes dunaújvárosi siker született, így nagy meglepetés lenne, ha a lányok nem abszolválnák két meccs alatt a párharcot.

Az alapszakaszban 17-8-ra nyertek Gurisatti Grétáék, a középszakasz első, idegenbeli fordulójában pedig 16-8-ra, míg a márciusi, dunaújvárosi visszavágón egészen fölényes, 22-2-es kiütéses sikert arattak Barna Tamás edző együttese felett.

Mindezek ellenére, ismerve Mihók Attilát, övéi egyáltalán nem becsülik le az ellenfelet, s még nem foglalkoznak a Szentessel, csak a keddi fellépéssel. Különösen, hogy a Tisza-partiak bizony több meccsükön is megszorongatták nevesebb riválisukat.

A második felvonást pénteken Szegeden rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!