Sport

2014.07.15. 15:35

A DLSZ a városi kispályás labdarúgó-bajnokság mellett karitatív akciókat is szervez

Dunaújváros - Az elmúlt héten a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által rendezett utolsó torna is véget ért, így a bizottságok elnökei megvonhatták a 2013/2014. évi szezon mérlegét.

Gróf András

Futó János (Kispályás Bizottság):

- A bajnokság a mi részünkről jól megfelelt minősítést érdemelt ki. Jó döntésnek bizonyultak a változtatások mind az alsó, mind a felsőházra valamint az osztályozók lebonyolítására vonatkozóan. A nem fix sorsolású (C-D) osztályoknál előfordultak hiányosságok, de ezek abból adódtak, hogy még mindig kevés a megfelelő pálya. A versenykiírásba új elemként került be a számozott mezek alkalmazása, de már majdnem teljes siker volt. A sárga lapos két perces kiállítások is meghozták a várt eredményt, sokkal kevesebb végleges kiállításra volt szükség.

Viszokai László (Játékvezetői Bizottság):

- A DLSZ JB új vezetése a gyakorlatiasabb felkészítést, a játékvezetés egységesítését, a színvonal emelését, új játékvezetők bevonását tűzte ki céljául. Az ősz folyamán sikerült bevonni több fiatal, karakteres játékvezetőt, akiknek köszönhetően emelkedett a játékvezetés színvonala, a pályákon nőtt a fegyelem. Sajnos az idei szezonban nem tudott megvalósulni a legmagasabb osztályokban a páros vezetést. Ennek lehetőségeit meg kell keresni. Újabb játékvezetők bevonásával, a játékvezetők jobb felkészítésével szeretnénk elérni, hogy a kevésbé jól teljesítő és a koruk miatt kevésbé igénybe vehető játékvezetők helyett legyen lehetőség más játékvezetők foglalkoztatására a jövőben.

Mészáros István (Versenybizottság):

- Bizottságunk az ősz folyamán a beérkező javaslatok alapján átdolgozta és kiadta a III. Energott Teremliga versenykiírását. Sajnos teremhiány miatt a másodosztályt ez évben nem sikerült elindítani, pedig igény lenne rá. A DLSZ versenykiírásaival kapcsolatban felmerült módosítási javaslatok alapján készült el a Dunaújváros Kupa 2014. évi, és a Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2014/1015. évi versenykiírása. A bajnoki végeredmények, és osztályozó mérkőzések sorozatával a jövőben öt különböző osztályba kerülnek besorolásra az együttesek. Célunk a felmenő rendszert kialakítása. A Senior osztály mellett ősszel elindul az Old Boys osztály is, megcélozva ezzel az idősebb korosztályt is.

A bajnoki évzárón balról jobbra Futó János, Tóth Imre, Mészáros István bizottsági elnökök. Mellettük Kalácska András a DLSZ elnöke

Márton László elnök (Fegyelmi Bizottság):

- Az elmúlt évi bajnoki, és kupamérkőzéseken összesen tizenkét esetben kellett határozatot hoznunk. Az elmúlt évek statisztikájához viszonyítva ez nagyon jónak mondható. . Ami még mindig problémát okoz az a Játékvezetői Jelentés pontatlan kitöltése. Az eltiltások mérkőzésekről általában a játékvezető személye, illetve ellenféllel szemben elkövetett fegyelmezetlenségekből adódtak.

Tóth Imre (Női Versenybizottság):

- Tavaly négy csapattal rajtolt a női bajnokság, amelyben az erőviszonyoknak megfelelően a DPASE és az FC Baracs harcolt a bajnoki címért. A baracsi hölgyek bajnoki címe és a pályán mutatott nagyszerű játéka jelzi, hogy jó közösség.

Tóth Imre ( Társadalmi Felelősségvállalás Bizottság):

- A sporttal, a kispályás labdarúgással összekapcsolt akcióink mögé egy emberként csatlakoztak az újvárosiak, városkörnyékiek, de még a megyehatáron túlról is kaptunk segítséget egy-egy felhívásunk kapcsán. Kiemelkedő volt a XII. Carissa Kupán elindított gyűjtés, melynek végén 1 000 000 forintot tudtunk átadni a Szent Pantaleon Kórháznak az új CT vásárlásához.

Zeus csoport: 1. Dunaferr Vasas, Campus csoport: 1. Major Házépítő Kft., C osztály Északi csoport: 1. Naposparty, C Déli csoport: 1. Kiscsövesek, D Csoport: Elit Alakulat, Decathlon csoport (öregfiúk bajnokság): 1. Gari Trans, Baronesz csoport (női bajnokság): 1. FC Baracs. III. Energott Terem Liga: 1. Karmacsi Autó, XII. Dunaújváros Kupa: 1. Dunaferr Vasas.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!