Sport

2015.05.27. 13:31

A döntő csatára készülnek az újvárosiak

Dunaújváros - A Dunaújváros PASE szerdai sajtótájékoztatójára érkezőket szokatlan látvány fogadta a stadionban, hiszen a labdarúgók helyett erőgépek,és teherautók közlekedtek a küzdőtéren.

Gróf András

A DVSC-Teva elleni utolsó hazai találkozót követően megkezdődött a küzdőtér felújítása, de az újvárosi csapatra még vár egy sorsdöntő ütközet. Az OTP Bank Liga NB I utolsó fordulójában Artner Tamás tanítványai szombaton 19 órakor a Paksi FC otthonában lépnek pályára.

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Artner Tamás csak a saját játékosaiban bízik (Fotó: Zsedrovits Enikő)

- A debreceniek ellen maximálisan kihozta magából a csapat, ami benne volt. Az ország egyik legjobb együttese ellen igazi ki-ki mérkőzést játszottunk. A találkozó elején és a végén is mi domináltunk, a köztes időben pedig egálban játszottunk a győzelemre játszó hajdúságiakkal. A játékosok hozzáállásával maximálisan elégedett voltam, csak a rúgott gól hiányzott. A paksiak ellen készülve elmondhatom, hogy nagy dolognak tartom, hogy az utolsó fordulóig versenyben vagyunk a bentmaradásért. A legnagyobb riválisunk a Haladás együttese a Puskás Akadémia gárdáját fogadja. Ha ezen a két mérkőzésen pályáralépő négy csapat formáját nézzük, akkor reális esélyünk van az első osztályú tagságunk meghosszabbítására. Természetesen alaposan fel kell készülnünk a paksiak játékából, hiszen nem véletlen az ötödik helyezésük. Hátrány lehet, hogy a paksi pálya hangulata sem vetekszik a nagy stadionokéval. Nem tervezek változást a kezdőcsapat összeállításában az elmúlt hetihez képest. Biztos vagyok benne, hogy a hírek folyamatosan áramlanak majd, hiszen egy időben rendezik a kiesés szempontjából döntő mérkőzéseket. Természeten, az utolsó pillanatig kell majd koncentrálnunk. Az öltözőben nem foglalkozunk a többi csapat licence körül kialakult helyzettel. Csak magunkban bízhatunk, hiszen úgy tűnik a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége eltökélt az első osztály létszámának csökkentésével kapcsolatban.

Az utolsó hazai bajnoki összecsapást követően a gépeké a főszerep a stadionban

A sorsdöntő találkozóra készülő játékosok véleményét Csehi Tamás tolmácsolta, aki a közelmúltban szerepelt a paksi együttesben is.

- Az elmúlt héten a Debrecen ellen a mély talajon is domináltunk. A mérkőzés közben úgy éreztem, hogy csak idő kérdése, mikor szerezzük meg a vezetést, de sajnos nem sikerült a hálóba találnunk. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a sorsunk már nem csak a mi kezünkben van. A csapat azonban rendkívül egységes, az edzéseken maximálisan dolgozunk a siker érdekében. Bátran kell játszanunk a Paks otthonában, és ha a helyzeteinket is értékesítjük, megszerezhetjük az igen fontos három pontot.

A Pápa mellet a másik kieső személyéről az egyidőben kezdődő következő három meccs dönt: Budapest Honvéd Lombard Pápa, Szombathelyi Haladás Puskás Akadémia FC, Paksi FC Dunaújváros PASE. A Budapest Honvéd egy szerzett ponttal biztos bentmaradó. A dunaújvárosiaknak azonban legalább egy ponttal többet kell szerezniük, mint a Szombathelyi Haladás, hogy ünnepelhessenek. A Budapest Honvéd csak akkor kerülhet a tizenötödik helyre, ha kikap a már kiesett Lombard Pápától, és az újvárosiak és a szombathelyiek is megszerzik mindhárom bajnoki pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!