Sport

2013.08.22. 16:53

A DPASE bravúrra készül

A sikeres hazai bemutatkozást követően szombaton 17.30 órakor a Ness Hungary NB II második fordulójában Nyíregyházán lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az újvárosiak a Vasas ellen bebizonyították, hogy az egycsoportos másodosztályban is megállják a helyüket. A tavalyi ezüstérmes legyőzése értékes skalpot jelent, de szombaton újabb bravúrra lesz szükség az idegenbeli győzelemmel rajtoló Nyíregyháza Spartacus FC ellen. Az első körben a nyíregyháziak az FC Ajka otthonában diadalmaskodtak 3-0-ra. Már az első félidőben jelentős előnyre tehettek volna szert, de csak a hajrában sikerült bebiztosítani a győzelmüket. A gólokat Farkas Ádám (2) és Szilágyi Péter szerezte.

A nyírségi együttest a feljutásra esélyes csapatok között tartják számon. Több első osztályt megjárt labdarúgó van a keretükben, akik közül a legismertebb a kapus Balogh János és a támadó Bajzát Péter. A vendéglátók közönsége talán a legvehemensebb ebben az osztályban, tehát erre is fel kell készülniük a DPASE játékosainak, akiknek többsége azonban nem nevezhető újoncnak, hiszen sok nagy csatát megéltek már.

Szalai Tamás hasznos játékára is szüksége lesz Nyíregyházán (Fotó: Vohlmann György)

A Vasas elleni idénynyitó döntő részében szervezetten játszott az együttes. A nyíregyházi összecsapáson azokat az apró figyelmetlenségeket kell kiküszöbölni, amelyek az ellenfél számára gólszerzési lehetőséget teremthet. A találkozót Botló Béla vezeti, asszisztensei pedig Kóbor Péter és Iványi István lesznek. Közben a Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a 2013/2014. évi Magyar Kupa második fordulójának sorsolását. A Dunaújváros PASE együttese a szintén másodosztályú Szigetszentmiklóst fogadja hazai környezetben.

Mivel nem jutott magyar csapat az UEFA Bajnokok Liga és az UEFA Európa Liga versenyeinek csoportkörébe, így a második kör párosítását a következőképpen alakították ki. Az első fordulóból továbbjutó csapatok közül húsz együttest kiemeltek, akik erőnyerőként lépnek a harmadik fordulóba, a többieket pedig összesorsolták.

A szerencsés erőnyerők listája a következő: Nagykőrösi Kinizsi FC, Kisvárda, Pilis LK-Legea, Nyírbátori FC, KBSC FC, Felsőzsolca VSC, RKSK, Voyage SE, Termálfürdő Tiszaújváros, ESMTK, BKV Előre, UFC Szekszárd, Zalaszentgróti VFC, Bajai LSE, Hévíz SK, Aqital-Publo Csákvári TK, Balatonfüred FC, Futura Mosonmagyaróvár, Gyirmót FC Győr, Sárszentmiklósi SE.

A második forduló mérkőzéseinek párosítása: Kunszállás SE – Mezőkövesd Zsóry FC, Nyíregyháza Spartacus FC – Ceglédi VSE, Cigánd SE – Fortress Felsőtárkány, Balassagyarmati VSE – Kemecse SE, Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Gödöllői SK – Szeged 2011, Dunaújváros PASE – SZTK-Erima, Viadukt-Tópart Biatorbágy – Veszprém FC, Tarr Sprint Andráshida SC – Puskás Akadémia FC, Thermal Spa Siklós FC – Soproni VSE-GYSEV, Uraiújfalu SE – Geresdlak SE, ZTE FC – FC Ajka.

A dunaújvárosiak a Szigetszentmiklós elleni összecsapást augusztus 28-án szerdán, 16.30 órakor rendezik a Dunaújváros Stadionban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!