Sport

2013.07.24. 18:11

A DPASE győzött a Vidi II ellen

Dunaújváros – Az egycsoportos NB II-es bajnokság őszi szezonjának rajtjára készülő Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szerdán két felkészülési mérkőzést is játszott a pálhalmai sporttelepen.

Gróf András

A keret nagy része az NB III Közép csoportjában szereplő Videoton második számú csapata ellen lépett pályára délután fél négykor.

Dunaújváros PASE –Videoton FC II 2-1 (2-0)

Pálhalma, 200 néző. Vezette: Szabó J.

Dunaújváros PASE első félidei csapata: Orbán – Szauter, Farkas, Burucz, Csehi – Papp M., Szalai – Samuel Ato, Böőr, Godslove – Thiago.

A második félidei összeállítás: Bartus – Villám, Beleuc, Nikolov, Sáfár, Lázár, Galambos – Sóron, Birtalan, Perovic – Sitku. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Az első félidei csapatban Papp Máté személyében egy új játékos mutatkozott be, aki a Videoton együttesétől egy évre érkezett kölcsönbe. A nagy hőségben agresszíven kezdtek a hazaiak. Már a saját térfelükön letámadták a székesfehérváriakat. Egy labdaszerzést követően Böőr a jobb összekötő helyén tört be tizenhatosra, középre gurítását Thiago passzolta elegánsan a kapuba (1-0). A játékrész közepén ismét Böőr volt az egyik főszereplő. Most a bal oldalon oldalon tolta el a labdát a büntetőterületen belül a védő mellett, aki csak buktatni tudta. A jogosan megítélt tizenegyest azonban Godslove könnyelműen a kapus kezébe gurította. A szünet előtt Samuel Ato végezhetett el szögletet. A középre ívelést követően nagy kavarodás támadt a Videoton kapuja előtt, amelyben Thiago találta fel magát, és spiccel a hálóba juttatta a játékszert (2-0).

A második félidei csapatban is voltak új arcok. A bal oldali védő posztján Sáfár László mutatkozott be, aki Kecskemétről érkezett. A másik labdarúgó a Dunaferr bajnokcsapatában is szereplő Nikolov Balázs volt, aki a héten a csapattal együtt gyakorol. Ebben a félidőben gyengébb teljesítményt nyújtottak az újvárosiak, aminek következtében a vendégek szépíteni tudtak (2-1).

Az első mérkőzésen szerephez nem jutók az U21-es csapat játékosaival kiegészülve, a Bács-Kiskun Megyei válogatott ellen játszottak, itt 2-1  lett az eredmény a dunaújvárosiak javára.

Az MLSZ-ben elkészítették a 2013/2014. évi Magyar Kupa első főtáblás fordulójának sorsolását. A Dunaújváros PASE együttese a Csongrád megyei első osztályú bajnokságban harmadik helyén végzett Csanádpalota együttesével mérkőzik a továbbjutásért. Az idegenben megvívandó találkozót augusztus 11. vasárnap 17 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!