Sport

2013.05.08. 13:03

A Dragon sárkányhajói jól kezdték a szezont

Április 27-én Baján rendezték meg a hosszú távú sárkányhajó magyar bajnokságot, Marathon Kupa futamot. A dunaújvárosi Dragon Stell SE versenyzői két kategóriában is megmérettették magukat.

duol.hu

A Premier női kategóriában a Dragon TündérKék, a Premier Open A-ligában MastersKék névvel indult. A délelőtti megmérettetés a női csapatot érintette. A TündérKék lányok (12-58 éves korig) intenzív tempóval, és erős hajrával megszerezték a Premier kupagyőzelmet a négy kilométeres távon.

A dunaújvárosi Dragon Steel SE női csapata a Premier kategóriában kupagyőzelmet aratott

A férfi Open legénységünk a nőihez hasonlóan igen vegyes korosztályból jött össze. (Az egyik csapattag, Pipa Károly éppen a versenyen töltette be a 70. születésnapját!)  Nekik nyolc kilométert kellett evezniük.

A MastersKék Open csapat a  második helyen végzett, csak az idei  világbajnokságra készülő U23-as Open csapat tudta megelőzni őket.  Összességében az évadnyitón a dunaújvárosaik sikeresen szerepeltek, bízhatnak a jó folytatásban. A Dragon következő versenye szombaton és vasárnap Budapesten a B-ligás magyar bajnokság lesz, május 11-12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!