Sport

2014.09.17. 17:15

A Dragon Steel teljesítményével bizonyított a ranglistán

Dunaújváros A kétévente megrendezett Klub Legénység Világbajnokság a sárkányhajósok legrangosabb viadala.

Jankó Árpád

A sportágban nagy múlttal rendelkező országok ezeken a versenyeken élnek azzal a lehetőséggel, hogy akár öt legénységet is indítsanak számonként. Ugyanez a nemzetek közötti világbajnokságon már nem lehetséges. Ebben az évben tehát a klubok hajói vetélkedtek egymással. Nagyszerű élményekkel érkeztek haza Ravennából a klub világbajnokságról a Dunaújvárosi Dragon Steel sárkányhajósai. Három különböző kishajós kategóriában (tíz evezős és két tartalék, dobos, kormányos) indultak a dunaújvárosiak. Az élményeket pedig bearanyozták azok az elismerések, amelyeket kaptak a Dragon legénységei remek teljesítményük után.

Hatalmas csatát vívott egymással a klubok világbajnokságán 5300 sárkányhajós. Fotó: Ónodi Zoltán

Szeptember elején öt napig versenyzett huszonhét ország több mint ötezer háromszáz hajósa, köztük a dunaújvárosiak kéttucatnyi versenyzővel. A Dragon Steel három kategóriában indult: premier női és open, valamint senior vegyes osztályban. A mieink a nagyon erős kanadai, ausztrál, német, cseh legénység, a szélvészgyors Fülöp-szigeteki sárkányhajókkal, valamint még közel húsz ország indulóival vetélkedtek. Végül a nekünk örvendetes végső konklúzió alapján az eredmények alapján kijelenthetjük: a Dragon Steel ott van a világranglista első felében! Ezt most is bizonyították a dunaújvárosi sárkányhajósok.

Tóth Edit, az egyesület vezetője a legnagyobb sikerrel kezdte rövid értékelését. - Amire a legbüszkébbek vagyunk az a premier mix nagyszerű nyolcadik helye kétezer méteren. Ráadásul kisdöntőket is nyertünk. A mi legénységünk – férfiak, nők – főképp az idősebb korosztályúakból verbuválódott. Tehát idősebbek és fiatalabbak vegyesen ültek a hajóban. Jövőre Budapesten rendezik meg az Európa-bajnokságot, és erre azt tervezzük, hogy külön hajót indítunk a negyven év alattiaknak és külön a negyven év felettieknek. Ez azt jelenti, hogy továbbra is célunk a fiatalítás. Ezzel nincs gond, mert folyamatosan jelentkeznek nálunk fiatalok. Ebben az évben még szeptember 27-én Székesfehérváron versenyzünk a megyeszékhely sárkányhajó fesztiválján. Ez lesz az év utolsó rendezvénye.

A ravennai világbajnokságon a Dragon Steel eredményei:

2000 méter: senior mix 8. hely (18 csapatból, premier női 12. hely (21 csapatból), premier open 14. hely (26 csapatból).

200 méter: senior mix 9. hely (19) minor final (kisdöntő) győzelem, premier női 15. (25), premier open 18. (29).

500 méter: senior mix 9. hely (18) minor final (kisdöntő) győzelem, premier női 18. (22), premier open 15. (29) minor final (kisdöntő) 7. hely.

A dunaújvárosi sárkányhajósok Ravennában indult csapatának tagjai: Benedeczki Dóra, Benedeczkiné Schalli Éva, Bíró Andrea, Cserna Csilla, Csoboji Botond, dr. Rubics LÁszló, Finkné Szabó Ildikó, Gálné Sárközi Éva, Hegedűs Péter, Illés Zsolt, Inger Ádám, Inger Zita, Katona Zoltán, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Mészáros Attiláné, Pilisi Pál, Pipa Károly, Polgár József, Rubicsné Guld Lívia, Szulik Ferenc, Tóth Edit, Polgár Várnai Brigitta, Vasinka Karolina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!