Sport

2016.11.08. 21:21

A Dunaferr SE utánpótlás versenyzői közül Vicsik János volt a leggyorsabb

Dunaújváros- Szombaton rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a sportág hagyományos őszi futó dzsemboriját, a Nagy Hideg-hegy futást, amelyen a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztályának sportolói és edzői is részt vettek.

Gallai Péter

A dunaújvárosi egyesületet közel ötvenen képviselték és a legkisebbeknek - a mindössze nyolcéveseknek - is sikerült feljutniuk a csúcsra. Igaz, ők még nem tudták a teljes távot futva teljesíteni, de becsülettel küzdöttek a méterekkel és a szintkülönbséggel.

A dunaújvárosi klub fiataljai is teljesítették a kihívást   Fotó: Dunaferr SE

A feladat ebben az esztendőben is 7,5 km hegymenet volt, a turistaháznál forró tea és csoki várta az érkezőket, majd ki futva, ki inkább már túrázva indult vissza a parkolóba. Egyébként megdőlt az indulói rekord az idei Nagy Hideg-hegy futáson. A regisztráltak száma több mint ezer feletti volt, Az indulók között ott volt az ifjúsági és serdülő válogatott keret számos tagja is. Mint tegnap megírtuk: a férfiak között a rácalmási klub tagja, Bucsi Bence ért fel elsőként a célba, 34:04 perc alatt. Míg a nőknél ismét a szentendrei Süvegh Zsófia futotta a legjobb időt (39:34). A Dunaferr SE utánpótlás versenyzői közül Vicsik János ért elsőként a hegytetőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!