Sport

2012.12.26. 19:31

A Dunaferr Sportegyesület nehéz, kemény négy évet zárt le

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület karácsony előtt tartotta évzáró bankettjét, ahol egy teljes olimpiai ciklust zártak le. Nehéz éveken jutottak túl. Mátyás Gáborral, a klub ügyvezető elnökével beszélgettünk a bankett után.

Agárdy Csaba

Értékeltük a pekingi és a londoni olimpia között eltelt négy évet.

- Egyértelműen nagyon nehéz évek után vagyunk. Kőkemény harcot vívtunk azért, hogy a klub fennmaradhasson, megfelelő anyagi támogatást kapjon. Sajnos ebben az időszakban két szakosztályunk megszűnt, a jégkorong és a férfi kézilabda. Nem bírtuk már a TAO-t kivárni, ugyanis a másik öt szakosztályunk: a birkózás, a kajak-kenu, a röplabda, a torna és az úszás rovására ment a megszűnt két szakosztálynak a működtetése, hiszen a többiektől kellett pénzt elvennünk, így már az egész egyesület léte veszélybe került. Minden nehézségünk ellenére két olimpikonunk mégis volt Londonban, két úszó, Balog Gábor és Takács Krisztián személyében.

A röplabdázók remek évet zártak, két bajnoki címet is szereztek  két ezüst  mellé (Fotó: Vohlmann György)


- Felnőtt szinten tényleg elmúltak az aranyévek, hiszen nem is olyan régen volt, amikor öt csapatsportágban is bajnok volt a Dunaferr. Azonban az utánpótlásra nem panaszkodhatunk...

- Ez így igaz. Utánpótlás szinten minden szakosztályban remekeltünk. Röplabdában bajnokok lettek a serdülők és a juniorok, a diák és az ifjúsági korosztályban ezüstérem jutott nekünk. A többi szakosztályunk is sikeres volt, mindenhol vannak nagyszerű eredményeink, a különböző utánpótlás korosztályokban válogatott versenyzőkkel büszkélkedhetünk.


- Évek óta gördítenek maguk előtt egy ötvenmilliós tartozást az önkormányzat felé. Mi a helyzet ezzel az összeggel?

- December 31-ig kellene visszafizetnünk, de nem tudjuk. Újabb egyeztetésre van szükségünk az önkormányzattal, valami megoldást kell keresnünk. Én lennék a legboldogabb, ha vissza tudnánk fizetni ezt a pénzt.

Mátyás Gábor ügyvezetö elnök büszke a klubjára, és reménykedik a jövőben (Fotó: Vohlmann György)

- Az ISD Dunaferr, a névadó szponzoruk. Velük milyen a kapcsolatuk?

- Szerencsére részükről rendszeresen megkapjuk azt a támogatást, amiről szerződést kötöttünk. Azonban az is igaz, hogy a költségvetésünk évről-évre kevesebb. Még szerencse, hogy a szakosztályok tudnak maguknak támogatókat szerezni. 

- Említette, nagyon nehéz négy éven jutottak túl. Ennek tükrében mit vár 2013-tól?

- Sok függ az ISD Dunaferr Zrt.-től, hiszen március 31-én lejár a most érvényben lévő együttműködési szerződésünk. Ha sikerül a mostani feltételekkel meghosszabbítani, akkor reménykedhetünk a jövőt illetően. Ha csökken a vállalat támogatása, akkor el kell gondolkoznunk a jövőn. De reménykedünk, bízunk abban, hogy az egyesületnek van jövője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!