Sport

2013.04.23. 16:23

A Dunaferr Vasas együttese nyerte a II. Akarat Ereje Kupát

Vasárnap második alkalommal rendezték meg az Akarat Ereje Kupa kispályás foci tornát, amelynek célja Szatmári Ádám gyógyulásának elősegítése.

Gróf András

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány szervezésében, és  Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával megrendezett torna reggel nyolc órakor  a csoportmérkőzésekkel kezdődött. A délutáni programot diákfoci, néptánc és zenei bemutatók is színesítették. A fináléba  először a Dunaferr Vasas gárdája került, akik 2-2-es döntetlent követően büntetőkkel verték a River Plate együttesét. A másik ágon a Major Házépítők Kft. csapata 1-0-ra győzött a Sárga Taxi ellen. A bronzmeccsen a két vesztes közül a River Plater játékosai örülhettek, hiszen 2-0-ra sikerül nyerniük. A fináléban a Dunaferr Vasas 2-1-re verte a Major Házépítő Kft. gárdáját. Az esti eredményhirdetésen óriási meglepetésként egy futballpálya alakú torta várta Ádámot és a játékosokat. 
A II. Akarat Ereje Kupa végeredménye: 1. Dunaferr Vasas, 2. Major Házépítő Kft., 3. River Plate, 4. Sárga Taxi. 

Különdíjasok: Dorogi Renátó (River Plate) legjobb játékos, Lieszkovszky Zalán (Major Házépítő Kft.) legjobb kapus, Somogyi Jenő (Dunaferr Vasas) pedig öt találattal gólkirály lett.

A ritka izombetegségben szenvedő Szatmári Ádám nagyon várta már ezt a napot.

- Újra találkozhattam a tavalyi csapatokkal, és megismertem újakat is. Most a suliból is többen jöttek el focizni. Azt hallottam, hogy nagy meglepetés lesz, de nem tudtam micsoda, mert anyuék sem árultak el semmit. Amikor megláttam  azt a hatalmas focipálya tortát, nagyon tetszett. Még sosem láttam ekkorát, és nagyon finom volt. A többi ajándéknak is nagyon örültem. Nagyon jó meccseket játszottak a csapatok, de nekem legjobban a döntő tetszett, ahol nagyot küzdött mindkét csapat. Nagyon elfáradtam a nap végére,  de nagyon boldog is voltam, hogy újra együtt lehettem a focistákkal.

Ádám édesapja,  Szatmári Balázs is örömmel nyilatkozott a torna után. 
- Jó volt látni, hogy Ádám élvezi a tornát. Úgy viselkedtek a fiúk, mintha már régóta ismernék őt. Fantasztikus ajándékokat kapott, és nagyon sok szeretetet, ami hatalmas erőt ad neki. Ezúton is szeretném megköszönni a szervezőknek, támogatóknak, csapatoknak, bíróknak, és mindenkinek, aki eljött és megtisztelt minket jelenlétével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!