Sport

2017.01.08. 20:35

A Dunaferré lett a trófea - Több száz sportolót és szurkolót vonzott három napon át a torna

Dunaújváros - Közel telt házat, remek meccseket és kifogástalan sportélményt nyújtott a foci szerelmeseinek az idei Carissa Kupa, amely ezúttal is számos jótékonysági akcióval egészült ki.

Szabó Szabolcs

Jeles évfordulót is ült a város egyik legnagyobb közösségi, amatőr sportra épülő rendezvénye, a tizenötödik alkalommal jelentkező Carissa Kupa, amely pénteken kezdődött és vasárnap este ért véget. A remek hangulatú kispályás futballtornán ezúttal is huszonkilenc - több nevezés érkezett, de a szervezők csak ennyit tudtak elfogadni - kiválóan felkészített csapat szállt harcba a trófeáért.

Szikrázóan kemény döntő után végül a Dunaferr Vasas gárdája győzedelmeskedett, s vehette át a XV. Carissa Kupa trófeáját vasárnap este a torna zárásaként Fotó: Zsedrovits Enikő

A látványos és sokszor gólgazdag meccseket is hozó derbik után végül négy csapat játszhatott vasárnap a dobogós helyekért.

A bronzmeccset magabiztosan, 7-3-ra húzta be a Mészi Frucht gárdája a Kemi-Ker Mirage csapata ellen, az aranyról döntő találkozón pedig egy végletekig kiélezett csatában a Dunaferr Vasas alakulata egy góllal verte a kiválóan küzdő Karmacsi Autó kollektíváját.

Az akarat ereje - a kupáról döntő finálé kezdőrúgását természetesen ezúttal is Szatmári Ádám végezte el

A kupaküzdelmek mellett több, remek hangulatú gálameccs is szórakoztatta a Dunaújváros Sportcsarnok közönségét.

Mezt húzott a számos zenészt és médiaszemélyiséget felvonultató művészválogatott, de pályára lépett a Sport TV jó erőkből álló egysége is, csakúgy mint a Kohász öregfiúk legénysége. A tornához kapcsolódó jótékonysági összefogás és gyűjtés idén a dunaújvárosi mentőállomás munkáját volt hivatott segíteni. Az akció során több mint egymillió forint jött össze.

A Carissa Kupa 2017-es kiírásának trófeáját tehát a Dunaferr Vasas csapata emelhette magasba a röplabdacsarnokban felállított dísztribünön.

A torna legjobb játékosának a végig kiemelkedően futballozó Fekete Norbertet választották, aki a Karmacsi Autó szerelésében keserítette meg rendszeresen az ellenfelek dolgát.

Parázs csatát hozott az utolsó mérkőzés, amelyen egy nagyon szemfüles találat döntött

A kupa gólkirálya pedig Miskovicz Roger lett, aki összesen hét gólt szerzett.

A díjátadót követően dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a győzteseket, megköszönve a szervezőknek a torna lebonyolításában végzett munkájukat, a támogatóknak pedig az önzetlen felajánlásokat.

A dobogós helyekről döntő összecsapások között a Carissa Kupa szervezői a Gigászok Harca" mottóval ellátott emléklappal kedveskedtek az immáron 15. alkalommal jelentkező sportesemény kitartó támogatóinak, köztük Dunaújváros önkormányzatának, dr. Dorkota Lajosnak, a MEKH elnökének, a torna fővédnökének, Nemes Ferenc vállalkozónak, a Sport TV és a művészválogatott csapatainak, Art Imre vállalkozónak, valamint az 501-es Légiónak". Folytatása következik jövőre, hasonlóan izgalmas rangadókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!