Sport

2016.03.01. 21:07

A dunaföldvári Holler UFC egyesületének taglétszáma folyamatosan emelkedik

Dunaföldvár –Komoly tervekkel vágott neki az idei évnek a labdarúgó és kézilabda szakosztályokkal is rendelkező Holler UFC. A klubigazgatójával, Lesnyik Gáborral beszélgettünk.

Gallai Péter

–Miként tudná összefoglalni a2015-ös esztendőt?

–A múlt év az előkészítésről és a szakmai fejlődésről szólt. A kívülállók számára nem tűnhetett fel az a háttérmunka, ami majd idén valósul megkülönböző pályázatok útján. A fejlődést nézve pedig elég a dunaföldvári csapatok helyezéseit megnézni.

–Beszéljünk ezekről az eredményekről. –A Dunaföldvár FC, ahol szintén én vagyok az igazgató, eddig a dobogó közelében szerepelt a Tolna megyei első osztályban, a klubbal nagyon jó és szoros az együttműködésünk, hiszen mi biztosítjuk számukra az utánpótlást. Sajnos Farsang János edzőt a munkája külföldre szólította, de az új tréner,Barics Péter egyelőre remek választásnak tűnik a csapat élén, az új impulzusokból amit a játékosok kapnak, még profitálhatunk is. Utánpótlás csapataink a megyei bajnokságokban egytől egyig aranyérem várományosok, míg az NB II-es küzdelmek meghatározó szereplőivé váltak. A fiatalabb játékosok tudatos szerepeltetése bevált, hiszen az egy, sőt két évvel idősebbek között is három korosztályunk dobogó környékén végzett.

–Mi a helyzet a kézilabdával?

– A férfiszakosztály fejlődését nem kell magyaráznom, hiszen már nem a megyei,hanem az NB II-beindultunk. A téli erősítésekben bízva remélem az első hatban tudjuk zárni a szezont, ami remek eredmény lenne. Még nagyobb öröm, hogy az utánpótlás csak egy sajnálatos adminisztrációs hibának köszönhetően telelt másodikként. Tehát van jövője a földvári fiataloknak, akikhez bátran nyúl Orova Tamás a felnőtt meccseken.

–A lányok?

–Sajnos a belső hármasunk kiválásával–anyai örömök, iskola, külföld –rengeteg gól távozott a Tolna megyei bajnokságban szereplő csapatunktól. A pótlásuk jelenleg is zajlik, de teljesen új együttest kell építenünk, ami nem megy egyik napról a másikra. Ebben szintén nagy szerepet szánunk saját nevelésű tehetségeinknek, hiszen a korosztályos csapataink itt is nagyon jól szerepelnek.

–A működéshez, az előrelépéshez sok munkára van szükség...

– Igen, hiszen a minőségi fejlődést muszáj szerkezetileg is követnünk, különben a folyamat megfog szakadni. A létszámunk folyamatosan növekszik és nekünk kötelességünk mindent megtenni, hogy játékosaink jól érezzék magukat az egyesületnél.

–Ehhez fejlesztések is kellenek.

–Sikerült két, 18 személyes új buszt vásárolnunk, feladatuk lesz hétköznapokon az egyesület tagjainak szállítása edzésre, és onnan haza. Az útvonalon még logisztikázunk, de valószínűleg Kisapostag –Dunaújváros – Nagyvenyim –Perkáta –Mezőfalva vonalon fognak üzemelni, hiszen innen van a legtöbb vidéki játékosunk. Persze várjuk újak jelentkezését is, akik eddig nem tudták megoldani az utazást. A dunaföldvári önkormányzatnak hála, megvalósulni látszik műfüves pályánk építése, amihez a város adná az önrészt. Kedvező döntés esetén tavasszal indulhat építése. Szintén megoldódni látszik régi adósságunk, egy parkoló építése, ami a labdarúgó pálya mellett futó árok becsövezésével valósulna meg. További pályázatok keretében a lelátó felújítása és különböző borítású pályák építése szerepel. Tavasszal szokásunk szerint pótoljuk labdarúgóink felszereléseit. Ennek keretében mindenki megkapja szokásos top cipőjét és az új játékosok azt a felszerelést, ami tartalmaz télikabátot, két melegítőt, szélkabátot és egy komplett edzés felszerelést. Természetesen a régi játékosainknak is cseréljük, pótoljuk ezeket. Ami fontos, ez a szülők pénztárcáját nem terheli, hiszen az egyesület más csapatokkal szemben nem kér önrészt ezekért cserébe. Szintén óriási dolog, hogy a 2000-01-es korosztályunkat beneveztük a 2016-os GOTHIA kupa küzdelmeire. Ezen játékosok Európa legnagyobb utánpótlás tornáján vehetnek részt Svédországban. A korábbi dunaújvárosi labdarúgók tudnának mesélni róla, mekkora élményt nyújtott nekik a göteborgi torna. Sajnos a nagy költség miatt már sem a dunaújvárosi, sem más magyar csapat nem vesz részt ezen az eseményen. A legnagyobb projektet hagytam a végére, hiszen egyesületünk az önkormányzattal és a KLIK-el karöltve egy sportcsarnok építési pályázatot nyújtott be. A kedvező előjelek után hiánypótlásra szólítottak fel minket. Jelen pillanatban a hiányzó szándéknyilatkozatok, engedélyek begyűjtése és a terület kisajátítása zajlik. Amennyiben minden jól sikerül, ennek létrejötte óriási lépés lesz a dunaföldvári sport életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!