Sport

2014.07.20. 15:40

A Dunaújváros PASE a Ceglédet győzte le az utolsó felkészülési mérkőzésén

A felkészülés hajrájában a DPASE szombaton hazai környezetben fogadta az NB II-es Cegléd gárdáját, ahol a szakvezetők minden játékosukat kipróbálhatták.

Szárszó Lajos

A hazai együttesben kezdőként mutatkozhatott be a múlt héten érkező Szekeres Adrián.

Dunaújváros – Cegléd 2-1 (2-0)
Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Szekeres, Gavrič, Csehi – Muscat, Petneházi, Jakab, Pascua – Godslove, Perič. Cserék: Nagy, Dániel (kapusok) – Farkas, Sárközi, Oroszi, Kocsis, Szalai, Tóth, Galambos, Hosszú, Urbin. Sportigazgató: Dobos Barna.

A délelőtti időpontban lejátszott mérkőzésen is már nagy meleg fogadta a pályára lépő csapatokat, akik közül – a vártnak megfelelően – a hazaiak léptek fel támadólag. A vendégek kapusának így már a 3. percben akadt védeni valója, amikor Petneházi baloldali szabadrúgását öklözte ki. Két perc múlva azonban a ceglédi csatárok okoztak némi feszültséget a hazai védelemben, akik nem voltak elég határozottak, és Szalai lőtt fölé. Dobos Barna sportigazgató ekkor hallatta először a hangját, aki sokpasszos játékot kért csapatától, valamint a gyors labdaszerzés érdekében letámadást kért. A 10. perc elején Villám bedobása után a spanyol légiós Pascua még a kapust találta el, majd fél perccel később egy kiugratást követően már nem hibázott (1-0).

Egejuru Godslove akrobatikus mozdulatot is bemutatott a szombati edzőmérkőzésen (Fotó: Dunaújváros PASE)

A játék további szakaszában egyértelművé vált a hazaiak fölénye, akik rengeteg futással és rövidpasszos megoldásokkal gyorsították a játékot. A hőség miatti ivószünetet követően Godslove 20 méterről leadott bombáját védte bravúros mozdulattal Tóth, majd Csehi durrantott fölé. A 36. percben újabb gólnak örülhettünk. Ekkor Jakab vette át a labdát a baloldalon, majd beadására jó ütemben érkezett Urbin, aki közvetlen közelről szerezte meg s második gólt (2-0).

A második 45 perc elején a Cegléd csapata kezdte meg a sorozatos cseréket, akik ekkor felvették a ritmust a mieinkkel, ráadásul egy szép kontratámadás végén az 58. percben Koncz révén szépítettek is. Ezt követően Dobos Barna lecserélte a teljes „első” sorát. Talán a rengeteg cserének is volt köszönhető, hogy kiegyenlítetté vált a játék, jó 15 percnek kellett eltelnie a cseréket követően ahhoz, hogy a hazaiak veszélyt tudjanak kialakítani a ceglédi kapu előtt. Ekkor ismét a Dunaújváros irányította a játékot és sorban jöttek a helyzetek, de újabb gól már nem született.

A végén a hazai együttes örülhetett a győzelemnek, de összességében azért elmondható, hogy egy héttel az első osztályú bajnoki rajt előtt még van min javítaniuk a fiúknak. Ami azonban pozitívum, hogy az első félidőben mutatott játék igazán tetszetős volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!