Sport

2017.02.21. 20:15

A dunaújvárosi játékosok vezérletével nyert a válogatott

Budapest - A női vízilabda világliga soros csoportmeccsén kedden a hét dunaújvárosi játékossal felálló válogatott a franciákat fogadta - s nyert ellenük fölényesen.

Gallai Péter

Ami idegenben simán ment, az idehaza sem okozhatott gondot Bíró Attila szövetségi kapitány alakulatának, egyébként a csapat nem titkoltan már a keddi, a Hajós uszodában rendezett összecsapáson is az áprilisi, olaszok elleni derbire készült.

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics kerettagjainak - Kasó, Garda, Menczinger, Szilágyi, Horváth, Somhegyi, Gurisatti - pedig jó főpróba lehetett a szombati, a kontinens elit alakulata, a címvédő spanyol Sabadell elleni dunaújvárosi Euroliga-negyeddöntő előtt. - A francia válogatott nincs az elitben, de oda kell rájuk figyelni, ráadásul most új edzőjük van, biztosan mást csinálnak, mint eddig, szóval résen kell lennünk. Persze magabiztos, sokgólos meccset remélek - vélekedett a találkozó előtt Gurisatti Gréta.

Gurisatti Gréta (b) és a francia Audey Daule csatája, és a mérkőzés is egyoldalú volt MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kezdés előtt a lányok meglepetéssel is szolgáltak az ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtő szurkolói csoport, a Carpathian Brigade tagjainak, akiknek válogatott-sapkákat repítettek a lelátóra.

Magyarország -Franciaország
15-4 (4-1, 5-0, 4-0, 2-3)

Magyarország: Kasó - Szilágyi 3, Szücs, Somhegyi 1, Gurisatti 3, Menczinger 3, Garda. Csere: Doroszlai (kapus), Horváth 2, Csabai 2, Czigány, Parkes, Máté 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Jelentjük, 1-1-ig volt szoros a meccs, majd a dunaújvárosi kezdővel felálló válogatott - az újpesti Szücs is itt nevelkedett - már az első harmadban egyértelművé tette, hogy jobb erőkből áll ellenfelénél. A félidőre 9-1, majd a folytatásban már 13-1 volt az előny a dunaújvárosi pólósok főszereplésével, s a végjáték sem alakult másként - egy cseppnyi izgalom nem volt a meccsen.

Bíró Attila három célt tűzött ki: - Az egyik az volt, hogy nyerjünk magabiztosan, a második, hogy különböző elemeket gyakoroljunk, tudatosan játszunk, a harmadik pedig, hogy lehetőséget adjak a fiataloknak, és ha van rá mód, minél többet, s ezek a célok megvalósultak. A fiatalok nem lógtak ki a csapatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!