Sport

2016.03.03. 20:52

A Dunaújvárosi Kohász izgalmas, küzdelmes játékkal nyerte a derbit

Dunaújváros – A mérkőzés előtti beharangozóban feltettem a kérdést: „A sikertorta tejszínhabja?” Célozva ezzel arra, hogy az oroszok búcsúztatása után az Érd elleni győzelem jelenti majd az édes ízt a torta tetején.

Jankó Árpád

Nos valaki, csak jó cukrász legyen, máris keverheti a tésztát. Az Akadémia vezetésétől minimum szép gesztus lenne sütizésre meghívni a játékosokat. Sok nagyszerű mérkőzést láttunk már a Kohász részéről, de a tegnapinál izgalmasabbat csak nagyon ritkán. Nagyszerűen kezdett a Kohász.

Ez a szakasz az első negyedóráig tartott (5-0, 6-3, 7- 5, 8-7) Azután a sikertelen támadások miatt az Érd a 23. percben kiegyenlített, sőt fordított is. A Kohász támadásait nem tudta befejezni sikeresen, mert az érdiek nagyszerűen védekeztek, Janurik Kinga kiválóan védett. Ekkor csak erőlködött a hazai együttes. A szünetre 11-9-es érdi vezetéssel mehettek pihenni a csapatok. Jellemző mutató volt, hogy a Kohász tizenhat perc alatt csak két gólt tudott szerezni. Mintha kissé a fáradtságos sorozat végén fejben hiányzott volna a frissesség. Viszont amit ismét meg kell állapítani: a Kohász-szív lüktetett.

Szalai Babett többször is felállt a parkettáról, ahogy az egész csapat összeszedve minden erejét begyűjtötte a két bajnoki pontot Fotó: Zsedrovits Enikő

Ha hibázott is a hazai gárda nagyszerűen küzdött. Vincze góljával egyenlítés: 13-13. Triscsuk feledve a vasárnapi súlyos sérülését, dobálta a gólokat. Hihetetlen erővel, tartással rendelkezik Krisztina. A 45. percben ismét vezetett a hazai gárda. Zengett, zúgott a csarnok. Az izgalmakat tetézte még a bírók által kiváltott elégedetlenség. Nem ítélkeztek egyenlő mércével a Kohász kárára. De Oguntoye nagyszerű védései után Kovács Anna hetesével 18-17. Egyenlít az Érd, Triscsuk megint betalál (19-18). Izgalmak a csúcson, és már csak öt perc volt a mérkőzés végéig. Megint egyenlít a vendégegyüttes. 20-20-nál ejtünk, nem bombázzuk be a labdát. Bulath ráadásul a kapufát döngeti meg. Hiba! Kész, iksz lett a vége. (Gondoltam én.) De még volt egy szabaddobás.

Az idő: 59 perc 56 másodperc. Kordonban felállás, bejátszás Bulath Anitának, aki kegyetlenül bevágja a felső sarokba a labdát. 21-20. Robban a kispad és a sportcsarnok is. Örömtánc a parketta közepén. Egy nagyon erős ellenfelet győzött le a dunaújvárosi együttes óriási küzdelemben. Nem mondhatjuk, hogy sziporkázó remek kézilabdát mutatott be a hazai gárda, de óriási akarással vágyott a győzelemre, ami sikerült is. Zdravko Zovko , a Kohász szakvezetője is nagyon megdícsérte játékosainak akarását – Fejben kicsit fáradtak voltunk, de nagyon harcoltunk a győzelemért, ami végül sikerült. Nagyon jól játszott az Érd, de tudtuk eddig is, hogy kiváló csapat. A dunaújvárosi együttes egyik legjobbja volt Szalai Babett, aki négyszer talált be Janurik kapujába. A tőle már megszokott kígyózó mozdulattak csapta be a a vendégvédelmet. Vállalta a kemény ütközéseket is..

– Az Érd nagyon jól védekezett, de nálunk mindig volt valaki, aki továbblendítette a csapatot. Kiélezett, nagy csatát vívtunk. Nem játszottunk most látványosan, a küzdelmen volt a hangsúly. Bulath gólja szenzációs volt. Ezzel a győzelemmel visszavágtunk az Érdnek.

Dunaújvárosi Kohász – Érd 21-20 (9-11)

Dunaújváros Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

D. Kohász: Oguntoye – Klujber 1, Kovács 4 (3), Takács D., Szalai 4, Bulath 3, Vincze 2. Csere: Triscsuk 6, Azari 1, Horváth. Edző: Zdravko Zovko.

Érd: Janurik – Krpez 2 (2), Gonzales 4, Bulatovic, Signate 5, Kisfaludy 3, Fekete 1. Csere: Gridnyeva (kapus), Szabó 1 (1), Klivinyi 3, Khavronina, Barján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!