Sport

2016.02.07. 20:30

A Dunaújvárosi Kohász végig kezében tartotta a mérkőzést

Vác – Utólag megállapíthatjuk, hogy két nagyon jól felkészült és motivált együttes csapott össze szombaton Vácott. A hazaiak a Debrecen kiejtését a Magyar Kupából tartották kilábalásnak a sikertelen sorozatból.

Agárdy Csaba

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata tehát számított a lelkes, harcos váci játékstílusra. Majdnem telt ház volt kíváncsi a két csapat küzdelmére, és az már az elején feltűnt, hogy a váci közönség a formás dunaújvárosi támadásokat, gólokat is megtapsolta. (Később a hajrában erről leszoktak.) De igazán kitettek magukért a dunaújvárosi különítmény tagjai is. Lelkes újvárosi fiatalok, ötvenen-hatvanan zengték az „Újváros” buzdítást.

A tizedik percben még 4-4 volt az erednény, de remek játékkal előzött a Kohász 4-10-re. Kisebb kiengedés, és zárkózott a váci együttes: 7-11. Erre Zdravko Zovko azonnal időkéréssel reagált. Meg is lett az eredménye. Újabb két gólt szerzett a Kohász. Kemény, hajtós és hullámzó volt a játék. Kiállítások és pontatlanságok adtak a hazai gárdának lehetőséget a javításra. Ők éltek is vele. Sajnos az első félidő rosszul fejeződött be. Időntúli szabaddobásból Bulath keményen eltalálta Jovetic fejét, s ezért a bírok azonnal piros lappal kizárták Anitát a játékból. A Kohász 15-11-re vezetett a szünetben.

Fordulást követően dán stílusban a kapust lehozva hét mezőnyjátékossal támadott a Kohász, s a Triscsuk -kapufa után Oguntoye rohant az üres kapujába, s nagy bravúrral ki is ütötte a hálóba tartó labdát. Ám ennek volt ára. A mozdulatnál kisebb sérülést szenvedett. A helyére beállt Triffa Ágnes pedig egyik bravúrt a másik után mutatta be. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a másik oldalon Biró Blanka is parádézott a kapuban. Biztos vendégelőnnyel múltak a percek (15-20), de a váciak nem adták fel. Nagy akarattal harcoltak tovább. Fel is jött Ottó Katalin edző együttese: 20-23, 21-23. És így már látótávolságra jutott a hazai gárda üldözve a dunaújvárosiakat. A hazai szurkolók is hatalmas buzdítással noszogatták csapatukat.

Ám ekkor a héten sérüléséből épphogy felépült Kovács Anna rendkívül fontos találatot szerzett az 54. percben: 21-24. Talán ez volt a Kohász számára a meccsgól, mert olyan plusz motivációt adott, amelyben Szalai és Vincze a sípszó előtt remek gólokat dobott. Kemény játékban, időnként ötletes megoldásokkal, jól védekezve nyert a Kohász.

Zdravko Zovko: – Jó mérkőzésen fontos pontokat szereztünk. Figyelni kellett szünet után, mert átlövőposzton kevesen voltunk.

Ottó Katalin: – Örömteli, hogy ilyen erős ellenféllel szemben is voltak helyzeteink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!