Sport

2015.11.20. 20:15

A Dunaújvárosi Kohásztól idegenben is győzelmet várunk

Dunaújváros – Nem ért rá bosszankodni a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata, hogy a sorsolás következtében január 27-én a Magyar Kupában is találkozik majd a Győri Audi ETO csapatával.

Jankó Árpád

Holott kaphatott volna NB II-es ellenfelet, akár a Pilisvörösvárt, Csurgót. A nyolc közé jutásért a Győr otthonában játszhat, és a továbbjutás egy találkozón dől el. De most az EHF Kupa visszavágó  mérkőzése köti le a csapat és a szakemberek figyelmét. A Dunaújvárosi Kohász felkészülését természetesen ezúttal már az is segítette, hogy az első, itthon megrendezett találkozó elegendő tapasztalatot adott Zdravko Zovko vezetőedzőnek és a többi szakembernek a visszavágóra.

Vincze Melinda olyan kézilabdázó, akinek a hozzáállásával nincs gond. Itthon kilenc gólt dobott az Indeconak Fotó: Zsedrovits Enikő

Emlékezetes, hogy az olasz Indeco Conversano gárdáját felejthető első félidei teljesítmény után (15-14) 37- 25-re győzte le a Kohász. A dunaújvárosiak játékának szerény minősége miatt háborgott is a Kohász szakvezetője, látván, hogy jóval kisebb játékerőt képvisel a Conversano fiatal, de nagyon lelkes együttese. Az átlövőjük, Rotondo tizenötször talált be a dunaújvárosi hálóba. Ez pedig akár tiszteletlenségnek is számító skandalum. Nos a mai, Bari melletti Conversanoban sorra kerülő találkozón a hazai csarnok adta önbizalom is doppingolhatja az olasz tiniket. Kérdés, hogy a Kohász játékosait mennyire sarkallja majd az idegenben is elvárt győzelem, no és az is, hogy szeretnének-e olyan szakmai sikert elérni, olyan kézilabdát bemutatni, amelyet majd az olasz közönség is megsüvegel. Majd meglátjuk, helyesebben: megtudjuk. Indulás előtt György László edző elmondta, hogy tizenöt játékossal indulnak Olaszországba. Ferenczy Fruzsin a marad itthon sérülés miatt. Feltétlenül a továbbjutás és idegenben is a győzelem az elvárható cél.

– Kielemeztük az előző mérkőzést, az ellenfél dunaújvárosi játékát. Figyelmet fordítunk majd a sok találatot elért Rotondora, a kapus Gionna jó teljesítményére és a beállóra, Barani játékára. A legfontosabb követelmény a mi teljesítményünkben pedig az, hogy komolyan kell venni a játékot, és a lefújás pillanatáig koncentráltan kell mindenkinek kézilabdázni. Az első mérkőzésen sem támadásban, sem védekezésben, sem kapusteljesítményben nem tudtunk maradandót alkotni, ezek egyértelműen hozzáállásbeli problémákra vezethetők vissza – nyilatkozta György László.

A csapat tegnap délután repült Bariba. Ma este 18.30 órakor kezdődik a mérkőzés, amely előtt győzelemre áll a vendégcsapat tizenkettes gólkülönbséggel. Vasárnap érkezik haza a D. Kohász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!