Az Eb-n ismét „edzenek”: A dunaújvárosi nemzetközi edzőmeccsek pénteken kezdődtek

2016. január 15., 21:07 szerző: Gallai Péter fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - Míg a magyar női nemzeti együttes pénteken szabadnapos volt az Európa-bajnokságon, addig a DFVE klubcsapata pénteken két edzőmeccset is játszott külföldi ellenfelével.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics női vízilabdacsapata rangos ellenfelekkel kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra, a közös gyakorlások után péntektől vasárnapig edzőmeccseket is játszik a csapat. Pénteken az orosz Kirishi, majd a görög Glyfada legyőzésével rajtolt a csapat.

Előbbi együttest 15-8-ra, míg utóbbiakat 14-10-re múlták felül. A három csapaton túl a Szeged és az Eger vesz még részt az eseményen.

A szombati program: 10 óra Kirishi - Glyfada. 11.30 óra: Eger - Szeged, 16.30 óra: DFVE - Szeged, 18 óra: Glyfada - Eger. A vasárnapi program: 10 óra: DFVE - Eger, 11.30 óra: Glyfada - Szeged, 13 óra: Kirishi - Eger.

Eközben a magyar válogatott pénteken pihent az Európa-bajnokságon, a dunaújvárosi együttes válogatott kerettagja.

Gurisatti Grétáék itthon készülnek keményen a szezonra. Fotó: Zsedrovits Enikő

Garda Krisztina a szövetség honlapján így értékelte a csütörtöki, törökök elleni, 27-1-re megnyert találkozót:

- Edzésnek próbáltuk felfogni a meccset, igyekeztünk magunkból kihozni a maximumot. Eléggé felpörögtünk, nagyjából tudásunk legjavát adtuk. Kaptunk egy gólt, azt el is kerülhettük volna, de nem hiszem, hogy emiatt mérgelődnünk kellene. Élvezzük a játékot, játsszunk egy jót, erre kért minket a kapitány, és ez így is történt.

A válogatott szombaton az eddig szintén pont nélkül álló Portugáliával találkozik, a kérdés ezúttal is csak a magyar győzelem mértéke lesz. Az állás: 1. Hollandia 9 pont, 2. Oroszország 9 pont, 3. Magyarország 6 pont, 4. Görögország 3 (39-28), 5. Portugália 0 (10-76), 6. Törökország 0 pont (1-81).

Gallai Péter

2016. január 15., 21:07 szerző: Gallai Péter fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...