Sport

2013.12.03. 16:30

A dunaújvárosi Tábori Áron az Év sportolója lett

Dunaújváros - A Magyar Motorcsónak Szövetség idei díjkosztó ünnepségén az utóbbi évtized legeredményesebb szezonját értékelhették.

Jankó Árpád

A versenyzők, szerelők, támogatók és természetesen a családtagok előtt dr. Sándor Péter, a szövetség elnöke méltatta a motorcsónakosok egészen kiemelkedő sikereit. Hogy miért jogos az elismerő jelző? Ahogy azt az elnöki beszámolóból is megtudhattuk: ebben az évben a két legnehezebben megszerezhető világbajnoki címből mindkettő Magyarországra került. A Forma-500 sorozat összesítését Hencz Róbert, a Bajai Vő Racing Team motorcsónakosa nyerte meg, míg a Formula 4 S sorozat végső futama után az egész évi teljesítmény alapján első helyezett lett Tábori Áron, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club pilótája. Így nem véletlen, hogy övék lett az Év sportolója kitüntető cím is, beszámítva több Európa-bajnoki helyezést is.

Tábori Áron versenyzésének eddigi legsikeresebb évét zárta. Fotó: Ady Géza

A Magyar Bajnokságot három kategóriában értékelték, és a siklóhajó bajnoka is Hencz Róbert lett, a sporthajó kategória győztese Tábori Áron, az endurance ágazat első helyét Lengyel László (D. Vízi Sport Club) nyerte el.

Az évzárón szó volt a jövő évi programról is. Mivel 2014-ben a Szövetség alapításának hatvanadik évfordulóját ünneplik, jelentős versenyek megrendezését tervezik Magyarországon. Lesz Formula-2 világbajnoki futam, a siklóhajók hagyományos Hydro GP futama, és a megbízhatósági kategóriák nyolcórás világbajnoksága is a dunaújvárosi öbölben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!