Sport

2017.04.23. 21:48

A dunaújvárosi Takács Krisztián a vb keret tagja

Az úszók országos bajnokságának szombati lezárulta után Sós Csaba szövetségi kapitány kihirdette a válogatott csapatot, amely a júliusi, budapesti világbajnokságon indul. A vb történetében először minden számban lesz magyar induló, köztük a dunaújvárosi Takács Krisztián.

Gallai Péter

A korábban kihirdetett válogatási elveknek megfelelően az ob végéig kvalifikációt szerzett versenyzők mostantól kezdve védettséget élveznek, azaz akinek megvan a vb-szerepléshez szükséges A szintje, és a legjobb két idő egyike az övé a hazai rangsorban, nyugodtan készülhet a vb-re.

Bár a kvalifikációs időszak július 5-éig tart, a most kihirdetett csapat tagjai már nem szoríthatók ki.A jelenleg győri színekben szereplő dunaújvárosi sprinter, Takács Krisztián 50 méter gyorson állhat rajthoz, ezen a távon a másik magyar induló Lobanovszkij Maxim lesz.

Azokban a számokban, amelyekben csak egyetlen A szintes versenyző van, még lesz lehetőség szintteljesítésre. A férfiaknál még nyolc ilyen táv van, amíg a nőknél elvben három, ugyanakkor a tíz számban is kvótát szerzett Hosszú Katinka bizonyos távokat biztosan kihagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!