Sport

2015.10.02. 19:25

A dunaújvárosiak hétfőn a Brassót fogadják

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Acélbikák a MOL Ligában péntek este a Ferencvárost fogadták. Két elvesztett mérkőzés után a Fradi ellen megszerezték első győzelmüket. A DAB 3-2-re nyert.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencvárosi TC 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Vezette: Wolf, Németh, Abonyi, Soós.

DAB: Lindoff – Rasulov (1), Hruby, Odnoga, Azari, McCann (1) – Lencsés, Smith, Borbás (1), Busbacher 2 (1), Peterdi 1 (2) – Léránt, Dörök, Németh, Magosi, Sijka – Mátyásy, Revák, Szepessy B., Szepessy M., Nagy. Edző: Lee Gilbert.

Ferencváros: Budai – Valecko (2), Hietamaki 1, Dubek, Rafaj, Jensen – Suoraniemi, Pál, Kovács, Manninen 1 (1), Fliszár (1) – Lévai, Apelis, Farkas, Schellin, Kiss G. – Géczi, Üveges, Fekti, Galló, Papp Cs. Edző: Greg Lindqvist.

Magosi Erik (balról) az egyik legtehetségesebb dunaújvárosi játékos – pénteken sem okozott csalódást. Fotó: Zsedrovits Enikő

A pénteki mérkőzés a jégkorong kedvelők számára érdekes találkozó lehetett, hiszen a két csapat felváltva kerekedett felül a másikkal szemben. Az első harmad első felében a Fradi dominált, a második felében a dunaújvárosiak minimum öt gólt lőhettek volna, de ebből csak egy sikeredett. A hátralévő két harmad is hasonló játékot hozott, mindkét csapat kitette szívét lelkét a pályára, remek, élvezhető játékot mutattak a közönségnek. Az Acélbikák 3-1-es vezetéshez jutottak, de a ferencvárosiak egy másodpercig sem adták fel a küzdelmet. Az utolsó harmadban ők diktálták a játékot és föl is tudtak jönni, mivel a hajrát 3-2-es DAB-vezetésnél kezdték a csapatok. A ferencvárosiak elszántan támadtak, de a dunaújvárosiak még elszántabban védekeztek. (Lindoff kapus ismét a helyén volt!) Érdekesen alakultak az utolsó percek: a Ferencváros szerette volna lehozni kapusát, de egyszer sem adódott olyan lehetőség, hogy ezt megtegyék. Már csak fél perc volt hátra, amikor a DAB kapujánál volt a buli, ekkor lehozták Budait, de ez a közel fél perc már kevés volt ahhoz, hogy ki tudják használni az emberelőnyös helyzetet. A DAB olyan mérkőzésen nyert, ahol mindkét csapat megérdemelte volna a sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!