Sport

2016.07.29. 21:00

A fekete sereg nyert - A szakvezetők figyelték: ki mire képes játék közben

Dunaújváros - Az ötlet dicsérni való. Zdravko Zovko és Görgy László, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának szakvezetői úgy döntöttek, játszanak egy mérkőzést saját magukkal.

Agárdy Csaba

Vagyis a játékoskeretet megfelezték, és a fehér mezesek álltak szemben a fekete mezesekkel. A mérkőzés komolyságát jelezte, hogy idegen játékvezetőkkel, az eredményjelző táblát üzemeltetve, még a nem létező közönséget is üdvözölve állt fel a két csapat. Tehát a komolyságot illetően a körítés megfelelő volt. A fehérek csapata: Oguntoye - Grosch 4, Karnik 5, Micijevic 8, Szalai 7, Takács D., Vincze 4.

A feketék: Csapó - Azari 7, Kovács A. 9, Cifra 1, Termány 5, Kudor 5, Molnár 4.

Cserék: Csiszár, Pálinkás (kapusok), Kemény 1, Gindeli, Nick, Kovács D., Braun.

Zdravko Zovko a mérkőzés előtt azzal indokolta ezt a mérkőzést, hogy fel kell oldani az edzések monotóniáját.

- Figyeljük majd a taktikai fegyelmet, a párkapcsolatokat, a védekezés, támadás formáját, hogy kit, hol lehet majd alkalmazni.

Egyszóval az edzők kíváncsisága hozta létre ezt a találkozót, amely szabályosan kétszer harminc percig tartott.

Vincze Melinda fennakadt a feketék sorompóján Fotó: Ady Géza

A játék komolyságát jelezte, hogy valóban a bajnoki mérkőzésekre jellemző megoldásokat, eseményeket, párharcokat láthattunk. Sok minden az első látásra is szembe tűnt. Mégpedig az, hogy az újonnan igazolt játékosok igyekezete, játéka, támadásuk, védekezésék szakmai tudást sugárzott, amire majd lehet építeni.

Ferling Bernadett edző is elismerően szólt a látottakról.

- Ahhoz képest, hogy a labda először játszik szerepet a mozgásban, és ez a hatvan perc megerőltető fizikai erőfejlesztés közben zajlik, elégedett vagyok. Persze voltak pontatlanságok, de ebben a szakaszban ez még elfogadható.

A horvát Micijevic nyolc, Kovács Anna kilenc, Szalai hét gólja azért kiemelkedett a mezőnyből. No és az is jó tapasztalatnak számít, hogy Oguntoye Viktrória és Csapó Kyra kiválóan védett. A feketék 32-28-ra nyertek.

Pozsonyban rendezik meg az U18-as női világbajnokságot. A magyarok a csoportjukban Brazíliával, Svédországgal, Kínával, Spanyolországgal és Kongóval mérték össze az erejüket. Hajdu János csapata százszázalékos telejesítménnyel nyerte meg a csoportját. A folytatásban a nyolc közé jutásért 32-23-ra verték a mieink Angolát. Ezután az elődöntőbe jutásért Norvégia volt az ellenfél. Az északiak 28-27-re nyertek. Válogatottunk az 5-8. helyért először Horvátországgal játszik. A Kohászból Klujber Katrin a csapat tagja, de Hornyák Bernadett, aki eddig a NEKA kézilabdázója volt, is már a dunaújvárosiak játékosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!