Sport

2014.11.26. 18:15

A feljutás kapujában a dunaferres birkózók

A Dunaferr SE birkózói a vártnál jobban teljesítettek az NB II-es csapatbajnokságban. A dunaújvárosiak a csoportmérkőzések után az első osztályba jutásért küzdhetnek meg az Eger gárdájával.

A vártnál jobban teljesített a Dunaferr Sportegyesület felnőtt birkózócsapata, amikor bejutott az NB II. középdöntőjébe miután legyőzte a Törökszentmiklósi BDSK, a Bajai Birkózó Club és a Kertvárosi Sportegyesület (Budapest) csapatát. A november 23-i középdöntőben ismét felülmúltuk a várakozásokat a dunaújvárosiak. A Csepelen megrendezett fordulóban három csapat, a házigazda Csepel BC II, a Pénzügyőr SE és a Dunaferr SE mérte össze erejét. Az első fordulóban a csepeliek kétpontos előnyre tettek szert a Pénzügyőr SE ellen a visszavágóra. A második fordulóban a Dunaferr SE szintén két ponttal győzte le a Pénzügyőrt. A harmadikban pedig a Csepeli BC II. nyolc ponttal bizonyult jobbnak a Dunaferrnél. Következtek a visszavágó mérkőzések. A Csepel ismét felülmúlta a Pénzügyőrt, majd a Dunaferr SE egy ponttal kikapott a Pénzügyőrtől. A harmadik fordulóban a Dunaferr SE Csepeli BC II összecsapás 16:16-ra végződött Az összesített eredmények alapján a csoportot a csepeliek nyerték, második a Dunaferr SE, harmadik a Pénzügyőr lett. Mivel a Csepelnek van első osztályú csapata is, ezért a második vonal nem juthat fel az NB I-be. A Dunaferr tehát a másik középdöntő győztesével, az Egri VSE-vel csap össze az NB I-be való feljutásért.

Csonka Csaba (kék)a törökszentmiklósi Görgős Ádám ellen kétséget sem hagyott a győzelem felől  (Fotó: Horváth László)

- Sajnos nem mi vagyunk az esélyesek, ám a csapatbajnokság szabályai és az eddigi mérkőzések alapján izgalmas küzdelmek várhatók. A középdöntő során remekül helyt álltak a versenyzői, kiemelném Mohácsi László, Zellei Áron, Zellei Péter, Szabó Róbert, Fehér Gergely és Asztalos András teljesítményét. Mohácsi László két mérkőzésből kettőt nyert, Zellei Áron fontos győzelmeket szerzett. Zellei Péter fiatal kora ellenére (még ifjúsági korú) határozott, taktikus, szép birkózással négy mérkőzésből hármat megnyert. Szabó Róbert két mérkőzést tussal, egyet pedig szoros pontozással nyert. Fehér Gergely a Pénzügyőr ellen aratott tusgyőzelmével járult hozzá a csapat sikeréhez. Asztalos András a Pénzügyőr elleni visszavágón az utolsó szőnyegre lépőként sorsdöntő mérkőzésen győzött: tizenöt másodperccel a meccs vége előtt 2:0 hátrányból fordított a korábbi felnőtt válogatott Farkas Zoltán ellen. Összességében nagyon elégedett vagyok és örülök csapatunk sikerének, remek gárda kovácsolódott össze a fiatalokból és az idősebb versenyzőkből - foglalta össze eddigieket Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke..

Az Eger elleni találkozó december 10-én szerdán, 18 órakor lesz Mezőfalván az iskola tornatermében.




Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!