Sport

2017.04.10. 20:16

Európa legjobb röplabda válogatott csapatai várnak Győrben a magyar együttesre

Dunaújváros - Az április 22-én kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű U19-es férfi Európa-bajnokságra készülő magyar röplabda-válogatott ezen a héten városunkban edzőtáborozik.

Gróf András

A nemzeti csapat munkáját a Dunaferr SE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor irányítja majd a kontinensviadalon.

- A célunk az, hogy szetteket, mérkőzéseket nyerjünk, nem pedig az, hogy pofozógépek legyünk csoportunkban. A hazai közönség biztatásával szeretnénk meglepni a kontinens élcsapatait. Ehhez jó felkészülést biztosítottak a szlovákiai mérkőzések. Most újra hazai környezetben készülünk az Eb-döntőre, miközben újabb edzőmeccseket tervezünk. Április tizennyolcadikán áttesszük a székhelyünket Győrbe, ott játsszuk a főpróbát, aztán huszonkettedikén nekivágunk az éles ütközeteknek.

A munkát a Dunaferr vezetőedzője, Tomanóczy Tibor irányítja
Fotó: Zs. E.

A magyar csapat a győri egyetemi csarnokban a következő időpontokban játssza mérkőzéseit: Magyarország - Belgium (április 22. 18 óra), Magyarország - Bulgária (április 23. 18 óra), Magyarország - Lengyelország (április 24. 18 óra), Magyarország - Oroszország (április 26. 18 óra), Magyarország - Olaszország (április 27. 18 óra).

A szlovákiai Puhó városában a másik csoportba a társházigazdák mellett Románia, Törökország, Finnország, Franciaország és Csehország került. A csoportokból az első két helyezett folytatja majd a győri elődöntőkben, amíg a 3-4. helyezettek az 5-8. pozíciókért küzdenek tovább. A torna első hat helyezettje automatikus résztvevője lesz az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF) is. Utóbbi eseményre a hetedik helyezett együttes is kvalifikálja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!