Sport

2016.08.22. 20:25

A FOX SE helyet ad a hölgyeket oktató önvédelmi képzésnek is

Dunaújváros - A FOX SE dunaújvárosi bázisán önvédelmi kurzust indítanak hölgyek számára, amire sajnos manapság egyre nagyobb szükség van.

Gallai Péter

Sulák András, az egyesület edzője elmondta, külső partnerrel együttműködve, a klub egyik támogatója és tagja, Pribill Sándor, valamint Somogyi Csaba és Hoffmann Károly oktatók jóvoltából jött létre ez a kurzus.

Somogyi Csaba (balra) és Sulák András beszélt a részletekről Fotó: Ady Géza

- Azért tartottuk fontosnak, hogy ezt a képzést befogadva szélesítsük az oktatási palettát, mivel egy sajnos manapság egyre többször jelentkező társadalmi probléma ellen próbál segítséget nyújtani. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a FOX SE hírneve tovább nő, s ha mondjuk gyermekkel érkezik egy hölgy, akkor addig a csemete kipróbálhatja, belekóstolhat az ökölvívásba. Hátha kedvet kap hozzá a későbbiekben.

A testőrként is dolgozó Somogyi Csaba hozzátette, ez lefedetlen terület, ezért érezték szükségét egy ilyesfajta tanfolyamnak a Gutenberg köz 2. szám alatti FOX SE bázison: - Elsősorban a veszély felismerésére, a védekezésre tanítunk és nem támadásra. Az a fontos, hogy a hölgyek egy-egy élethelyzetben tudják mit kell tenni, miként lépjenek fel támadás, vagy számukra veszélyesnek érzett szituációban, emellett pszichésen se fagyjanak le ezekben a pillanatokban.

Címkék#önvédelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!