Sport

2015.04.22. 14:33

A franciákat legyőző felnőtt vízilabda csapatban a dunaújvárosiak vitték a prímet

Dunaújváros – Utolsó Világliga csoportmeccsén tíz gólos sikert aratott a magyar női vízilabda-válogatott Franciaországban. A találkozó nem csak ezért marad emlékezetes a dunaújvárosiak számára.

Gallai Péter

A csapatban végül hét DFVE pólós kapott helyet, s közülük góllal debütált az újonc Vályi Vanda és az első tétmeccsét játszó Szilágyi Dorottya is kétszer vette be a kaput. Menczinger Kata háromszor, Horváth Brigitta pedig egyszer volt eredményes, Garda Kirisztina maradt ki egyedül ebből a sorból. A kapuban Kasó Orsolya kezdett és a félidőig mindössze két gólt kapott. Tehát a dunaújvárosi különítmény alaposan kivette részét a sima sikerből.

Vályi Vanda tizenöt és fél évesen mutatkozott be a felnőtt válogatottban. Fotó: archív

Merész András szövetségi kapitány így értékelt a szövetség honlapján: – A második negyed egy részében meg-meg akadtunk kicsit, átvettük az ő ritmusukat, de ezt leszámítva rendben volt a mérkőzés. Négy gólt kaptunk – bárki ellen így lehozni egy találkozót önmagáért beszél. Nyertünk, tudtunk olyan védekezésbeli figurákat tesztelni, amelyeket négy napja gyakorolunk, nem kaptunk ezekből gólokat, ez mindenképpen sikerélmény. Akadtak hibák is, amelyeket másként nézek el egy inkább még junior-válogatott kerettagnak, mint egy Európa-bajnoki vagy vb bronzérmes játékosunknak, ebből a szempontból nem százszázalékos a mutatvány. Összességében annyit mondhatok, jól lezártuk a világligát."

A másik mérkőzésen: Olaszország-Oroszország 11-7. A végeredmény: 1. Olaszország 15 pont, 2. Oroszország 11, 3. Magyarország 10, 4. Franciaország 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!