Sport

2017.02.24. 23:20

A Göcsej SK lesz hétfőn a vendég

Dunaújváros - Három hét szünetet követően, hétfőn a tizenhatodik forduló négy mérkőzésével folytatódik az első osztályú futsalbajnokság alapszakasza.

Gróf András

A Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese 19 órakor a Göcsej SK csapatát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban. Az alapszakasz első körében Zalaegerszegen a hazaiak 4-3-ra nyertek. Pedig az utolsó perc elején még a dunaújvárosiak vezettek, de a házigazdák egy perc alatt kétszer is betaláltak. Az újvárosi találatokat akkor Józsa Tamás, Fekete Róbert és Klacsák Bence szerezte.

Mivel már csak három forduló van hátra az alapszakaszból, így minden pontnak óriási a jelentősége. Az első szakasz körmérkőzéseinek befejezése után a csapatok helyezésüktől függően a második szakaszban felső-ágon és alsó-ágon folytatják a küzdelmeket. A felső-ágon az első szakasz 1-6. helyén, az alsó-ágon az első szakasz 7-10. helyén végzett csapatok játszanak tovább.

Az újvárosiak két fiatalja, Józsa Tamás (19) és Csányi Dávid (17)
Fotó: Zsedrovits Enikő

A felső-ág csapatai az első szakaszban megszerzett helyezéseik után a következő pontokat viszik a rájátszásba: Az 1. helyen végzett csapat hét, a 2. helyen végzett öt, a 3. helyen végzett négy, a 4. helyen végzett három, az 5. helyen végzett kettő, a 6. helyen végzett egy pontot kap. A felső-ágon részt vevő csapatok oda-vissza körmérkőzéses formában játszanak tíz fordulót.

A fordulóból már lejátszották a MVFC-Berettyóújfalu - Nyírgyulaj KSE összecsapást, ami 2-2-es döntetlennel zárult. A további párosítás a következő: FC Veszprém - Rába ETO, Bőny-Szavill Consulting - FTC Futsal-Fisher Klíma, Aramis SE - Swietelsky-Haladás VSE.

A bajnokság jelenlegi állása: 1. Rába ETO 42 p., 2. Dunaferr-DUE-Renalpin FC 30 p., 3. Aramis SE 27 p., 4. MVFC-Berettyóújfalu 25 p., 5. FC Veszprém 23 p., 6. Swietelsky-Haladás VSE 20 p., 7. Nyírgyulaj KSE 19 p., 8. Göcsej SK 18 p., 9. FTC Futsal-Fisher Klíma 12 p., 10. Bőny-Szavill Consulting 1 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!