Sport

2014.07.17. 12:40

A görögöket le kell győzni pénteken

A női vízilabda válogatott ma 17.30 órától Görögország ellen játssza második csoportmeccsét, amely akár csoportelsőségről is dönthet.

Gallai Péter

Miután Hollandia meglepetés győzelemmel nyitott a házigazda magyarok ellen, így Merész András együttesének ma mindenképpen nyernie kell a hellének ellen, amennyiben túlóra nélkül, csoportelsőként közvetlenül a legjobb négy közé szeretnének kerülni. Ehhez az első lépés a pénteki siker lenne.

Egyébként Arno Havenga holland szövetségi kapitány. szerint az a hangulat, amit itt, Magyarországon a szurkolók teremtenek, pláne magyarok elleni mérkőzésen, annak nincsen párja: Kielemeztük a játékosaikat, a taktikájukat, de ők is ugyanezt csinálták velünk. Szerintem a különbséget inkább az jelenthette, hogy a hazai gárdán nagyon nagy volt a nyomás, hiszen ez volt az első meccsük ebben a környezetben, az én játékosaim pedig ezt előnyükre tudták kihasználni.

De vissza a péntekhez, a Görögországban légióskodó Bujka Barbara szerint következő riválisunk nagyon taktikus csapat, akik remekül blokkolnak. A Világligában nem sikerült ellenük nyerni, viszont ha valaki első akar lenni az Eb-n, akkor mindenkit le kell győznie. Szerintem a görögöket le tudjuk.

Tóth Ildikó: A görögök világ életükben a tornák elején össze-vissza botladoznak, nehezen hozzák a győzelmet, aztán amit nagyon kell, azt behúzzák. Nyilván ez ellenünk is így lehet, ráadásul tudják, ha megvernek minket, akkor csoportelsők is lehetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!