Sport

2013.10.11. 19:00

A hajrában jobb volt a Duna-Pent

Dunaújváros - Pénteken este a két városi női NB II-es kézilabdacsapat, a DAC és a Duna-Pent játszott rangadót a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Agárdy Csaba

Duna-Pent DAC 24-22 (12-13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kosztend Sz., Palkovics D.

Duna-Pent: Kovács - Killer 3, Hingyi B. 9, Pavelekné 3 (2), Németh 2, Hingyi Z. 2, Pergel 2. Csere: Sárdi (kapus), Szűcs 3, Horváth. Edző: Kopasz László.

DAC: Dr. Kapusné -Chikhi 1, Hódos 3, Lehoczky, Varga 9 (6), Lepsényi 7, Dénes J. 1. Csere: Dénes A. (kapus), Farkas, Kókai 1, Hanyecz, Bába. Edző: Sós Roland.

Hétméteresek: 2/2, illetve 6/6.

Kiállítások: 18 perc, illetve 8 perc.


Jól kezdett a pályaválasztó Duna-Pent, de a kétgólos előnye hamar elolvadt, sőt átvette a vezetést a DAC. Jó iramban, keményen kézilabdáztak a két csapat játékosai. Érezhető volt, hogy ebből még élvezhető, izgalmas, küzdelmes találkozó is lehet. Így is történt, persze leszámítva a technikai hibákat. Mindenesetre mindkét csapat nagyon akart. A DAC 8-5-re vezetett, ám annak ellenére, hogy szinte folyamatos emberhátrányban kézilabdázott a Duna-Pent, sikerült kiegyenlítenie. A kemény védekezésbe természetesen becsúsztak szabálytalanságok, de egyáltalán nem volt durva a játék. A Duna-Pent csapatából elsősorban Hingyi Bea, a másik együttesben pedig Lepsényi átlövőgóljai éltették a reményt saját csapatukban. Gólra gól volt a válasz.


A második félidőben is rendkívül szorosan alakult a mérkőzés. Egyik gárda sem volt képes meglépni ellenfelétől. Jogos volt a feltételezés, hogy amelyik együttes jobban bírja majd erővel és ésszel, no meg türelemmel a bajnoki találkozó hajráját, az nyeri el majd a bajnoki pontokat. Általában azért a hazai Duna-Pent vezetett egy-egy góllal, de a DAC szinte azonnal egalizált. Következett az izgalmas hajrá. Az 57. percben két gólra növekedett a Duna-Pent előnye (23-21), és hiába jött ki a vendéggárda emberfogásra 23-22-nél, Hingyi Bea utolsó percben dobott góljával beállította a végeredményt. Végül - igaz mindkét oldalon akadt elég hiba - , de jó iramú, izgalmas csatában a hajrában taktikusabb, pontosabb hazai együttes győzött.

Kopasz László: - Borzasztóan nehéz mérkőzés volt. A hibáink ellenére a nagy küzdelemért, akarásért gratulálok a csapatomnak.

Sós Roland: - A mérkőzés utolsó szakaszában megremegett a játékosok lába. Hibáztunk, ziccereket hagytunk ki a befejezés előtt. Sajnálom, de ezen a találkozón most ennyire futotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!