Sport

2014.08.24. 20:15

Az Acélbikák legyőzték a Krakkót, majd kikaptak a svéd együttestől

Miután legyőzték a Krakkót a Docler Cup szombati játéknapján az Acélbikák jégkorongozói, így vasárnap este a svéd Kallinge ellen a torna második helyéért szálltak harcba a hazaiak.

Gallai Péter

Őrült harmadik harmadot produkált a Docler Cup pénteki nyitónapján a hazai csapat és a francia Les Rapaces de Gap, nem kevesebb mint hét találat esett a záró húsz percben, sajnos nem a hazaiaknak kedvező elosztásban.

Donald MacLean az Acélbikák mestere így értékelte a találkozót: – Rengeteg információt kellett befogadnia a játékosoknak az utóbbi időben, így azt hiszem kicsit többet gondolkoztunk, mint játszottunk. Ettől függetlenül voltak jó pillanataink, voltak jól kidolgozott helyzeteink, de van azért még min dolgoznunk – bár az is igaz, hogy az ellenfél jó erőkből állt! Először láttam a srácokat éles bevetésen, most szembesülhettem csak azzal, ki, mire képes. Hibákat természetesen mindenki követ el, ez a kemény munka velejárója. Annyit ígérhetek, hogy ennél még sokkal de sokkal jobbak leszünk!

A szombat délutáni meccsen a pénteki nap két győztes alakulata, a Kallinge Ronneby IF és a Les Rapaces de Gap csapata találkozott. Kiegyenlített erők csatájából a franciák jöttek ki jobban, s a végén üres kapus találattal 4-2-re győztek.

A Dab.Docler a lengyel Krakkó csapatát fogadta este.

Dab.Docler– Krakkó  1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Dab: Sevela (Kalnins) – Martine, Hüffner, Kiss Á., Galanisz, Azari – Mestyán, Pozsgai, Peterdi (1), Somogyi 1, Szappanos – Hruby, Nagy R., Gröschl, Pavuk, Papp – Erdélyi, Dörök, Magosi, Léránt, Hardi R.

A lengyelek uralták az első perceket, sikerült a korongot Sevela kapuja előtt tartaniuk, ám nagyobb helyzetig nem jutottak, aztán szép lassan, egy emberelőnyt követően átvették a kezdeményezést az Acélbikák, s több remek lehetőséget is kialakítottak a lengyelek oldalán. Gólt azonban egyik oldalnak sem sikerült szereznie.

A második harmad közepénél végre megtört a gólcsend: a Peterdi – Somogyi – Szappanos trió letámadását követően a 77-es szerzett korongot a palánknál, amit mesterien tálalt a középen érkező 10-es elé, aki köszönte szépen, s kapásból a hálóba vágta a pakkot.

Az utolsó játékrészben kettős hátrányt is kivédekeztek a mieink, s a második harmad közepén beállt Janis Kalnins is ihletett formában védett – csakúgy, mint az előtte a hálót védő Sevela. Így megmaradt a Dab.Docler egygólos előnye, s ezzel a Bikák megszerezték a 2014/15-ös szezon első győzelmét is!

Vasárnap következhetett a torna záróköre, amelyen elsőként a francia és a lengyel együttes mérkőzött egymással. Végül büntetőkkel utóbbiak nyertek, így a zárómérkőzés tétje a második hely volt.

Dab.Docler – Kallinge 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)

Dab.Docler: Kalnins (Hajek) – Martine, Pozsgai, Azari, Somogyi (1), Papp – Martinka, Nagy, Peterdi 1, Gröschl, Kiss – Hüffner, Mestyán, Szappanos (1), Galanisz (1), Pavuk 1 – Erdélyi, Dörök, Mátyásy, Hardi

Hihetetlenül agilis, gyors, jól korcsolyázó csapat a svéd, akik egy pillanat alatt átrohantak a pályán. A mieink azonban Kalninssal a kapuban jól állták a rohamokat, sőt, többször veszélyeztettek is a felforgatott sorokkal jégre lépő Acélbikák.

A második felvonásban sokkal magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak az északiak, sorozatos ziccereiket végül Ljungren váltotta gólra. Majd Modigs megpattanó lövése is utat talált Kalnins kapujába.

A harmadik húsz perc elején megsérült a büntetőpad melletti palánk, ennek javítása miatt pár perces kényszerszünet következett. Majd az ötödik percben már háromra nőtt a svéd előny, egy kapu mögül visszatett pakkot Falk lőtt be. Az Acélbikák ezt követően is mindent megtettek az első gólért, több kimaradt helyzet után végül Peterdi talált be. Ez meghozta a hazaiak kedvét és három perccel a lefújás előtt egy remek Galanisz Szappanos összjáték után Pavuk kotorta át a gólvonalon a korongot. Ám az öröm nem tartott sokáig, pár másodperc múlva ismét nagy pechje volt Kalninsnak, Ottosson lövése után Nagyon irányt változtatva a hálóban kötött ki a pakk.

A vereséggel a Dab.Docler a kupa harmadik helyén zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!