Sport

2016.05.19. 14:01

Nagy dobásra készül a DTSE: a triatlon verseny mellett egy félmaratont is rendeznek

Dunaújváros - Újabb nagy dobásra készül július 3-án a Dunaújvárosi Triatlon SE. Az immáron harmadik alkalommal jelentkező triatlon verseny mellett egy félmaraton is színesíti a programot. A felkészülés már javában tart.

Szabó Szabolcs

- Úgy véljük a tavaly nyári seregszemle jelentette az igazi áttörést. A résztvevőktől és a szakmai oldalról is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, így nem volt kérdés számunkra, hogy idén július elején ismét megrendezzük a dunaújvárosi triatlon versenyt. Évről évre fokozatosan építkezünk, most sincs ez másként. Fontos megemlíteni, hogy B kategóriás versenyként bekerültünk a Magyar Triatlon Szövetség hivatalos versenynaptárába is - mondták el a DH-nak a szervezők, akik kiemelték, céljuk, hogy idén méginkább profi körülményeket kínáljanak a résztvevőknek. Mindezt két fontos tényező is indokolja: egyrészt, a már befutott visszajelzések alapján a hazai triatlonsportban meghatározó egyesületek és versenyzők már jelezték, itt lesznek az újvárosi kihíváson, másrészt, a helyi és a térségi sportkedvelőknek, amatőr versenyzőknek is kifogástalan sportélményt kívánnak nyújtani július 3-án. Mint arról lapunkban is többször olvashattak, a szakma részéről külön kiemelték az első két rendezvény szervezettségét, baráti hangulatát és profi lebonyolítását.

A lelkes szervezőstáb tagjai, álló sor: Ifj. Herczeg Ferenc, Kovács Judit, Papp Péter, Herczeg Ferenc, első sor: Homonnai Ferenc, Kovács Ákos Flórián és Makai Gábor

- Köszönettel tartozunk a helyi önkormányzatnak, amely anyagilag és a szervezés terén is támogatja törekvéseinket. A munkát januárban kezdtük, ám a véghajrá még hátra van. A rendezvényre mintegy 400 versenyzőt várunk, az előzetes regisztráció már elkezdődött, a részletes kiírás pedig megtalálható hivatalos: dunaujvarostriatlon.hu oldalon - tették hozzá a szervezők.

A már említett Dunaújvárosi Triatlon SE a közelmúltban alakult és a jövőben aktív szereplője kíván lenni a helyi és a térségi sportéletnek. Az egyesület vezetői lapunknak elmondták, hogy további versenyek - duatlon, futás, kerékpározás - szervezésében is gondolkodnak, valamint később edzéseket, képzéseket, előadásokat is rendeznének e sportágak iránt érdeklődőknek. A tavaly nyári versenyhez hasonlóan idén július 3-án is számos kísérőprogram várja majd a szurkolókat az alsó Duna-parton.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!