Sport

2014.11.17. 17:55

A három női másodosztályú kézilabda-együttes vereséget szenvedett a legutóbbi fordulóban

Dunaújváros - Az NB II-es kézilabdacsapataink közül a nők vereséget szenvedtek, csak a DAC férficsapata nyert a legutóbbi fordulóban.

Jankó Árpád

A DAC a MAFC ASI elleni hazai találkozón magabiztos játékkal 33-25-re győzött. A harmadik helyen álló dunaújvárosi együttes fokozatosan lendült bele. A jó védekezéssel a gólszerzések is sikerültek. A remek játékban az egész újvárosi csapat dicsérhető. Vasárnap Csermák Gábor gárdája a Kecskeméti Főiskola csapatához utazik, mégpedig győzelmi eséllyel.

A három másodosztályú női kézilabdacsapat közül a Duna-Pent játszott itthon az Érd második csapatával. Az eredmény nem meglepetés: 24-32. Sajnos a dunaújvárosiaknál nagy gondot jelent továbbra is, hogy a két műtött játékosuk, Jaksics és Lehoczki csak tavaszra épülnek fel. A beálló poszt tehát most üres. Ráadásul a fiatal játékosok még nem érettek arra, hogy az idősebb, rutinos társaikat felváltsák, tehermentesítsék.

A Dunaújvárosi Kohász KA II a Cegléd ellen játszott, és kellemetlen meglepetésre 24-21-re kikapott. Rapatyi Tamás edző lányai nagyot hibáztak, merthogy az NB I B csoportba bejutás a tervük. Így pedig nem fog menni! A Kohász lányai pontatlanul játszottak, támadójátékuk gyenge volt. Ráadásul a kulcsjátékosok mérsékelt teljesítményt nyújtottak. Elgondolkodtató ez a vereség. Egy közepes képességű együttes verte meg a Kohászt. Mégpedig úgy, hogy a dunaújvárosiak tulajdonképpen saját hibáiknak köszönhetik a kellemetlen kudarcot. A DAC női gárdája Szigetszentmiklóson kapott ki 32-28-ra. A megyei bajnokságban szereplő rácalmási férfigárda a Várpalota együttesét fogadta a hétvégén. Princes Attila csapata folytatta jó sorozatát. A vendég várpalotai együttes csupa fiatal játékosból áll, így várható volt a Rácalmás győzelme. Ez pedig meg is történt: 38-30. A csapatban remeklő Tóth Tamás és társai akár edzőmérkőzésnek is felfoghatták ezt a hatvan percet.

A rácalmási nők Seregélyesen kaptak ki 28-20-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!