Sport

2017.01.04. 21:15

A hatodik helyen telel a Kulcs

Dunaújváros - A 2016/2017. évi Fejér megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Horfer Serleg csoportjának őszi szezonjában nem szerepeltek jól a körzetünkhöz tartozó együttesek.

Gróf András

A legelőkelőbb helyen a tavaly még másodosztályú Kulcs együttese zárta az első kört. A kulcsiak tizenkilenc megszerzett ponttal a hatodik pozícióban telelhetnek. A lejátszott tizenhárom találkozóból öt győzelem, négy döntetlen és három vereség a mérlegük. Rosszul kezdték az őszt, hiszen az első öt fordulóban mindössze négy pontot gyűjtöttek, amivel csupán három együttest előztek meg a bajnoki táblázatban. Ezt követően azonban magukra találtak, és a folytatásban már minden összecsapáson egy vagy három egységgel gyarapították a pontjaik számát. A házi góllövőlistát Balla Dávid vezeti, aki az elmúlt félévben kilencszer vette be az ellenfelek kapuját.

Sokáig az élmezőnyhöz tartozott a Mezőfalva második számú gárdája, de az utolsó öt mérkőzésükön csak egy pontot gyűjtöttek, így tizenhét ponttal a hetedik helyen zárták az őszt. Legeredményesebb támadójuk a tizennégy találatot elérő Pintér Károly volt, aki ezzel a teljesítménnyel a Horfer Serleg csoport góllövőlistáján is az élen áll.

Egy ponttal és egy hellyel áll a mezőfalviak mögött a Nagyvenyim gárdája, amely főleg a szezon középső szakaszában volt eredményes. Érdekesség, hogy az őszi egyetlen döntetlenjét a Kulcs elleni szezonzáró összecsapáson játszotta. Játékosai közül Szakáll István és Bata József hét-hét góllal az együttes legjobb góllövői.

A kulcsi Jakubek Ákos (jobbra) és Pasqualini Adrián (8) a Mezőszilas elleni, októberi hazai mérkőzésen
Fotó: Zs. E.

Tizenöt ponttal a kilencedik helyen telel a Kisapostag. Labdarúgói bravúros győzelmek mellett, váratlan vereségeket is szenvedtek. Büszkék lehetnek arra is, hogy a listavezető Mezőszilast egyedüliként tudták legyőzni. Szabó László nyolc találattal járult hozzá az őszi szerepléshez.

A Perkáta és az Előszállás is tizenkét pontig jutott, csupán a több győzelmének köszönhetően az előbbi zárta a tizedik helyen a szezont. A perkátaiak gólfelelőse a tizenkétszer eredményes Tóth Attila volt, az előszállásiak leggólerősebb támadója pedig a hét találatig jutó Bánóczky Ferenc volt.

A sereghajtó a Nagykarácsony második számú együttese lett, amely csupán két döntetlent ért el az ősszel. Az elsőt a nyitó fordulóban a Lajoskomárom II ellen, a másodikat három fordulóval a vége előtt az Előszállás ellen. Mindkét találkozón pályaválasztók voltak. Csupán tizenegyszer vették be az ellenfelek kapuját, ebből Brogyányi Csaba három találattal vette ki a részét.

A harmadosztály első tavaszi bajnoki fordulóját március második hét végéjén rendezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!