Sport

2013.07.11. 22:00

A hazai nevelés előnyben

Dunaújváros - A Magyar Labdarúgó Szövetség legutóbbi ülésén arról döntött, hogy az első és másodosztályú együtteseket ösztönzi a hazai nevelésű játékosok szerepeltetésére.

Gróf András

A 2013/2014. évi bajnokságban a csapatok keretében kötelező nyolc hazai nevelésű labdarúgót foglalkoztatni. A következő szezonban ez a szám tizenkettőre, majd egy évvel később tizenháromra emelkedik. A döntés értelmében a tévés jogdíjakból származó bevételek elosztásánál az NB II-ben egyetlen fillért sem kap az a klub, amely ezen határozat életbe lépését követően szerződtetett külföldi labdarúgót küld pályára. A Dunaújváros PASE ügyvezetőjét, Sztanó Miklóst arról kérdeztük, mennyiben érinti ez az újvárosi futballt.

- Mivel az NB II-ben való induláshoz gazdasági társaságot kellett alakítanunk, amelynek tulajdonosa az egyesületünk, így a régi és az új játékosainkat is az új kft.-be kell igazolnunk. Információink szerint az MLSZ határozata július 12-én lép életbe. Mi eddig az időpontig minden játékos szerződését eljuttatjuk a szövetségbe, így nem lehet akadálya a labdarúgóink szereplésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!