Sport

2013.02.07. 12:18

A hibátlan mérlegért küzdenek a vízilabdás lányok

Dunaújváros - Pénteken 18 órakor a fővárosi Kőér utcai uszodában a spanyolokkal pólózik a Világliga selejtezőjének harmadik fordulójában a magyar női válogatott.

Gallai Péter

A selejtezők első két fordulóját sikerrel vette Merész András szövetségi kapitány együttese, az olimpiai ezüstérmes Spanyolországot idegenben, majd a világbajnok görögöket pedig idehaza győztük le eddig. A harmadik körben a spanyol csapattal meccselnek a lányok Budapesten, pénteken este. A hibátlan mérleg megőrzése mellett a csoportelsőség megszerzése lesz a tét az összecsapáson, amelyen a DF-Mex Motors csapatkapitánya, Menczinger Kata még mindig nem szerepelhet, ugyanis lábsérülése továbbra sem jött teljesen rendbe.  Neki ezért kellett kihagynia az első két összecsapást is. Ezzel szemben a dunaújvárosi, de most a spanyol Sabadellben vízilabdázó Szücs Gabriella ott lesz a medencében, aki hat klubtársával is szembekerülhet, ugyanis ennyien erősítik a hispán nemzeti alakulatot: - A sérülések és a hiányzó légiósok miatt heten vagyunk az olimpiai csapatból, így több fiatal is lehetőséget kap. Amellett, hogy a cél a kínai szuperdöntő, közben a következő időszak válogatottját is építjük. Taktikában is új variációkkal készülünk, de természetesen ismét a győzelem a célunk. A válogatott bő keretében a felkészülés alatt több dunaújvárosi játékos is helyet kapott, s ha minden igaz, ma este Gurisatti Gréta és Horváth Brigitta is ott lehet a mérkőzésen, a kapuban pedig Kasó Orsolya bizonyíthat ismét.

A csoportból az első két helyezett jut be a pekingi szuperdöntőbe, az utolsó találkozó március 13-án Görögországban lesz.

Az A-csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Spanyolország 3 pont, 3. Görögország 0 pont. A B-csoport állása: 1. Olaszország 5 pont, 2. Hollandia 3 pont, 3. Oroszország 1 pont.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!