Sport

2014.07.29. 17:30

A Horfer Serleg csoport - Az együttesek többsége felemás teljesítményt nyújtott

Dunaújváros - A 2013/2014. évi Fejér megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Horfer Serleg csoportjában erősen hullámzó teljesítményt nyújtottak a körzetünkhöz tartozó együttesek.

Gróf András

Az őszi szezont követően biztos bajnokesélyesnek tűnő, a csoportot vezető Nagykarácsony gárdája a tavaszi folytatásban erősen visszaesett. Az elsőfélévben harmincnégy pontot gyűjtöttek a nagykarácsonyiak, amit a folytásban csupán tizennyolccal gyarapítottak. Ez a „harmatos” szereplés azt jelentette, hogy csak a bajnoki dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az együttes edzője, Mergl István többet várt a csapatától.

A megyei harmadosztályban is remek csatákat lehetett látni a tavasszal befejeződött bajnokságban. Fotó: Ónody Zoltán

– Az őszi kiemelkedő eredményt követően elkényelmesedett a csapat. A játékosokkal közösen kerestük az okokat, és arra jutottunk, hogy egyénileg mindenkinek sokkal többet kellett volna hozzátenni a sikeresebb szereplés érdekében. A sors azonban kegyes volt hozzánk, mert éppen ma jelezték a megyei szövetségből, hogy a visszalépések miatt mégis egy osztállyal feljebb indulhatunk a következő évadban.

Hasonló bajnoki szereplést tudhat maga mögött a Kisapostag is. Huszonnyolc ponttal bronzérmes helyen telelt a csapat, de a második félévben ezt csak hússzal tudta gyarapítani, így lecsúsztak a hatodik helyre. Ennek az ellentéte a Rácalmás csapatának a produkciója, akik az őszi tizenhárom forduló alatt csak tizenöt pontot gyűjtöttek, amivel a nyolcadik helyen álltak. Idén azonban szinte megtáltosodtak, és harminchat pontot szereztek. Csupán a bajnok Vajta otthonában szenvedtek vereséget, a többi összecsapást megnyerték. Ez a bravúros tavaszi teljesítmény a negyedik hely megszerzéséhez volt elegendő.

Összesítésben a nyolcadik helyen zárt a Nagyvenyim, de éves pontszámából jogosulatlan játék miatt hat pontot levont a Fegyelmi Bizottság. Az az igazság, ha ez nem történik meg, akkor is csupán egy pozícióval kerülhettek volna előrébb a bajnoki tabellán.  A Mezőfalva második számú együttese, amelyet elsősorban helyi fiatalok alkotnak tulajdonképpen jól helytállt, hiszen a tizedik helyen zárta pontvadászatot.

Az Előszállás nemtudta megismételni az előző bajnokságban mutatott teljesítményét, hiszen egy esztendővel ezelőtt a hetedikek lettek, most viszont meg kellett elégedniük a tizenegyedik hellyel. Egész évben halványan teljesített a Dunamenti Abroncsgyártók SE gárdája. Öt győzelem, négy döntetlen mellett tizenhét vereség szerepel a nevük mellett. Ezzel a szerepléssel csupán két együttest utasítottak maguk mögé. Az utolsó előtti, tizenkettedik zárt a Perkáta, akik az elmúlt évben a saját nevelésű labdarúgókkal próbálták végig játszani a szezont. Ez azonban csupán két győzelemre és három döntetlenre volt elegendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!