A hosszabbítás döntött - Gólgazdag mérkőzésen vendéggyőzelem született

2016. december 28., 21:40 szerző: Kovács Anita
Dunaújváros - A karácsonyi szünet után tegnap a román Galac elleni mérkőzéssel folytatódott MOL Liga-szereplése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának. Sajnos nem győzelemmel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Dunaújvárosi Acélbikák - Dunarea Galati 6-7 hu. (2-2, 3-2, 1-2, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Vezette: Halassy, Wolf, Soltész, Juhász.

DAB: Duschek - Hruby 1, Ladygin (1), Azari 1 (1), Cseter (3), Dansereau 2 (1) - Ölander, Pfeil, Becze (1), Kaskov 1, Nagy (1) - Lencsés, Lévai, Borbás, Németh, Léránt -Török, Pál, Odnoga (1), Tanka 1, Mátyásy. Edző: Lee Gilbert.

Dunarea Galati: Lakosil - Bednár (2), Tamás, Bushbacher 1, Krajci 2 (2), Rusnák 1 (4) - Flinta (1), Pál Zs. 1, Lőrincz 1 (1), Mihály (1), Pál Z. - Munteanu, Rasulov (1), Hildebrand 1 (1), Neagos, Popa. Edző: Marius Trandafir.

Küzdelem a galaci kapunál - Becze Tihamér ezúttal is lendületes játékkal segítette csapatát Fotó: Ady Géza

A román Galacot fogadta tegnap, és ezzel folytatta menetelését a MOL Liga alapszakaszában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Biztatóan is kezdődött a mérkőzés a hazaiak szempontjából, hiszen az Acélbikák agilisan, jó tempót diktálva többször szorították be ellenfelüket, majd az 5. percben megszerezték a vezetést. Nem sokkal ezután egy balszerencsésre sikeredett cseréből fakadóan Bushbacher egyenlített. Sőt, a 15. percben szerzett gól után már a Galacnál volt az előny (1-2). Fél perccel a játékrész vége előtt azonban Dansereau Azari passzát értékesítve 2-2-re módosította az állást.

A harmad lefújásával egyidőben a galaci Pál Zoltán testreütésért gyűjtött be egy kétperces büntetést, amit reklamációval sikerült végleges fegyelmi büntetésre „módosítania”. A középső játékrészben nehezen akart a mérleg nyelve a Bikák felé billenni, de végül 5-4-es hazai vezetéssel mehetett pihenőre Lee Gilbert csapata. A szünet a szurkolók számára hozott izgalmat, hiszen ekkor dobhatták be a bocsa játékra benevezett drukkerek korongjaikat. De azért a pályán is folytatódott az izgalmas pillanatok sora, pláne amikor a 60. perc elteltével 6-6-ot mutatott az eredményjelző, így következhetett a hosszabbítás, amely - bár sok hazai helyzetet hozott - végül mégis a Galac góljával zárult.

 

 

Angyali segítség Kamilláért

Jótékony céllal még karácsony előtt elkészült az Angels Női Jégkorong Egyesület 2017-es naptára. A csinos sportoló hölgyek jégen, szerelésbe öltözve, sisak nélkül kisebb-nagyobb csoportképeken pózoltak a jó cél érdekében. A naptár bevételének teljes összegével ugyanis Nagy Kamilla gyógyulását kívánja az egyesület segíteni. Aki szeretné megrendelni a naptárt, az megteheti az angelsnaptar2017@gmail.hu e-mail címen, vagy beszerezheti a Dunaújvárosi Acélbikák december 30-i bajnoki mérkőzésén a jégcsarnok előterében.

 

Kovács Anita

2016. december 28., 21:40 szerző: Kovács Anita

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...