A huszonhatodik kupa

2016. december 26., 18:10 szerző: DH-információ
komment
Dunaújváros - A két ünnep között, szerdán immár huszonhatodik alkalommal rendezi meg a Pentele Sport Kultúr és Hagyományőrző Egyesület a Kárpát-medence talán legjelentősebb női teremlabdarúgó-tornáját.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az 1991-ben először megrendezett focitornának rangját az is bizonyítja, hogy a kezdeti időszakban rendszeres résztvevője volt az akkori európai élmezőnyhöz tartozó budapesti Femina, Renova és László kórház együttese. Közülük a Renova háromszor, a László kórház kétszer, a Renova pedig egyszer diadalmaskodott. A határon túli csapatok közül a szabadkai Szpartak és az Érsekújvár egyszer nyerte meg a tornát. 2000 után a többszörös futsalbajnok budapesti Universum (most Budapest Airnergy) hatszor végzett az első helyen.

A szabadkai Szpartak együttese már húsz alkalommal szerepelt a dunaújvárosi rendezvényen Fotó: amatőr felvétel

E nívós teremtornára a Kárpát-medence szinte minden területéről érkeznek csapatok, s nem lesz ez másként szerdán sem. A 26. kupán résztvevő lesz a szlovák másodosztályú Caka csapata, valamint a többszörös szlovák bajnok Érsekújvár II. együttese. A Vajdaságból a II. osztályú Magyarkanizsa és Sivac együttese szerepel, valamint a kárpátukrajnai Nagyszőllős járási válogatottja is érkezik.

Rajtuk kívül a magyar élmezőnyhöz tartozó Szent Mihály - Szeged, az Astra Hungary FC, a METIS Budapest (2014-es győztes), a Budapest Airnergy (futsal I. o.), a Pécs - PMFC (NB II), a Kalafa SE Szár (NB II futsal), és természetesen a házigazda DPASE együttese is pályára lép a megmérettetésen.

Ifj. Szabó Tamás, a torna versenybizottságának vezetője a szakmai célokon túl fontosnak tartja a határon túli magyar településekkel kialakult sportbaráti kapcsolatok tovább mélyítését. A labdarúgó tornát az Eszperantó úti sportcsarnokban rendezik meg december 28-án, szerdán délelőtt 9 órai kezdettel. A rendezvény a Magyarkanizsa - Metis Budapest találkozóval kezdődik. A döntőt délután 15 órakor játsszák a csapatok. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel vár a rendezőség.

DH-információ

2016. december 26., 18:10 szerző: DH-információ

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...