Sport

2016.12.06. 20:35

A japán válogatott ismét ellátogatott Dunaújvárosba

Dunaújváros - A Fehérvár női kézilabdacsapata nem először fogadja a japán együttest. Most is hazánkban táborozik a japán kézilabda-válogatott.

Jankó Árpád

S mivel a fehérvári gárdában két japán, Ishitate és Tanabe is játszik, a megyeszékhely a tartózkodásuk centruma. Így már érthető, hogy edzőpartnert keresve a Dunaújvárosi Kohász került szóba. Tegnap este megmérkőzött egymással a két együttes a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

D. Kohász - Japán válogatott 32-25 (18-9)

D. Kohász: Oguntoye - Grosch 1, Szalai 6 (1), Cifra 2, Karnik 6, Kudor 5 (3), Molnár 4. Csere: Pálinkás, Csapó (kapusok), Takács D., Rácz-Vincze 1, Gindeli, Nick 2, Udvardi, Kemény, Kovács D. , Bulath 5 (1), Edző: Zdravko Zovko.

A japán válogatott góldobói: Fujita 4, Nagata 1, Katsuren 2, Yokoshima 2, Tanabe 1, Alkehara 3, Kawamura 2, Tada 2 (1), Sunami 3, Ohyama 2 Kawata 3 (2). Edző: Kirkely Ulrik.

A junior kapus, Pálinkás Viktória is kapott lehetőséget a játékra. Viktória többször is  ügyesen védett  Fotó: Ady Géza

Nehezen tudott gólt dobni a japán válogatott, mert rendszeresen a kapufát találták el, sőt négy hetest is kihagytak a mérkőzés elején. Így hamar komoly előnyt szerzett a Kohász. A távol-keleti apró hölgyek viszon igen gyors lépésűek, s nagyon lelkesek voltak. A Kohász számára arra mindenképpen megfelelt ez az edzőmérkőzés, hogy gyakorolhatta a fürge ellenfelek elleni játékot.

Zdravko Zovko a terveinek megfelelően a második félidőben minden kispadosnak adott lehetőséget a játékra. Közöttük több junior leány is szerepelt. Azután vérszemet kaptak a japánok, és nagy önbizalommal futottak be a hazai védőfalba, magukat sem kímélve, és bizony a tetemes hazai előny csökkent. Ám játszottak egy jót Bulathék, és a keret miden tagja szerepelt.

Legközelebb csütörtökön láthatjuk itthon a Kohász gárdáját. Este 18 órakor a Budaörs adja vissza a dunaújvárosiak látogatását.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!