Sport

2017.07.30. 17:20

A Jegesmedvéknek minden esélyük megvan

DUNAÚJVÁROS A jégkorong Erste Liga csapatainál nagy volt a mozgás a holtszezonban, és sok helyen már kialakult az a keret, amely augusztus első napjaiban elkezdi a jeges felkészülést.

Agárdy Csaba

A Dunaújvárosi Acélbikák és a három külföldi csapat, a két erdélyi, a Csíkszereda és a Corona Brassó, valamint az osztrák Vienna Capitals helyzetéről korábban már tájékoztattuk olvasóinkat. Most következzen a maradék öt magyar klub.

A tavaly még MOL Ligának nevezett magyar bázisú nemzetközi bajnokság legutóbbi győztese, a DVTK Jegesmedvék jó szokásához híven ismét edzőt váltott, a svéd Mikael Tissel irányítja majd a szakmai munkát. A keret gerince megmaradt, három légiós és a dunaújvárosi nevelésű Sági Martin távozott, az utóbbi Újpesten folytatja a pályafutását. Érkezett négy külföldi, de legnagyobb fogás az aktív magyar játékosok egyik legjobbja, Vas János, aki a Fehérvár EBEL-csapatát hagyta ott a miskolciak kedvéért. Vagyis a Diósgyőrnek minden esélye megvan arra, hogy megvédje bajnoki címét.

A Fehérvári Titánok a Fehérvár AV19 farmcsapata. Ők az idén is a legtehetségesebb fiataljaiknak akarnak bizonyítási lehetőséget adni, plusz az EBEL-keretből játszanak néhányan majd vissza.

Becze Tihamér Dunaújvárosból Újpestre igazolt Fotó: Ady Géza

A Ferencváros megtartotta a kulcsembereit, a távozóik között találhatjuk Erdélyi Tamást, aki visszatért nevelőegyesületébe, az Acélbikákhoz. Tizenkét új embert szerződtettek, három légióst, és erőssége lehet Greg Lindqvist edző együttesének a Debrecenből érkezett kapus, Pleszkán József, a csatár Németh Attila (Debrecen), az Újpestből igazolt szintén csatár Virág Tamás, a tavaly még a MAC-ot erősítő támadó, Könczei Áron is.

A MAC Budapest, amely az elmúlt két bajnoki döntőt a DVTK Jegesmedvék ellen elvesztette, biztos a bajnoki címért indul most is harcba. Ennek megfelelően az értékeiket megtartották, és alaposan megerősítették a keretüket: a fehérvári EBEL-csapatból érkezett a kanadai-magyar Orbán Brance, a Brassóból a szlovák Tomas Klempa (legutóbb harmadik volt a kanadai táblázaton), a Debrecenből az amerikai Jared Brown, de a legnagyobb erősítés, a tavalyi bajnokság gólkirálya és a kanadai táblázaton első helyen végzett kanadai-magyar Keegan Dansereau, aki a DAB vezéregyénisége volt.

Az Újpest évek óta ácsingózik a bajnoki döntőéért. Ennek érdekében a vezetőik nem tétlenkedtek a holtszezonban: a csapatukat nem csupán teljesen egyben tartották, hanem alaposan meg is erősítették. Elég csak két dunaújvárosi nevelést említeni: Sági Martinról már szóltunk, de odaigazolt Varga Arnold (mindketten válogatottak), valamint Becze Tihamér, aki a legutóbbi szezonban az egyik legjobbja volt a DAB-nak.

Szóval a csapatoknál volt jövés-menés bőven, izgalommal várhatjuk a szeptember közepi bajnoki rajtot. De a jégkorong kedvelőinek érdemes lesz már a felkészülési mérkőzéseket követniük, aminek a sorát a Ferencváros nyitja, a zöld-fehérek augusztus 10-én a szlovák extraligás Érsekújvár vendégei lesznek. A DAB augusztus 17-én - a poprádi Tátra Kupán - a fehérorosz Junoszty Minszk ellen kezdi a szezont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!