Sport

2013.12.26. 19:25

Dunaújváros PASE: a jó kezdés után visszaesés jött

Dunaújváros - A tizenegyedik helyen zárta a 2013/2014-es Road Masters megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonját a Dunaújváros PASE második csapata.

Gróf András

A DPASE második csapatának összeállítása sokat változott az őszi szezonban (Fotó: Ónodi Zoltán)

A megyei másodosztályt százszázalékos teljesítménnyel megnyerő együttes újoncként vágott neki az első osztálynak. Az első öt fordulóban kilenc pontot szerzett az együttes, amivel az ötödik helyen állt. Ebben az időszakban játszottak az élcsapatok közül az Iváncsával, a Velencével és a Bicskével. Az ezt követően tíz összecsapáson viszont csupán nyolc pontot sikerült szerezniük. Az így megszerezett tizenhét pont a tizenegyedik helyre volt elegendő az őszi záráskor. Az újvárosiak húsz gólt lőttek, és huszonegyet kaptak, így mínusz egy a gólkülönbségük. Nem meglepő, hogy a bajnokság góllövőlistájának élmezőnyében nem találhatunk dunaújvárosi labdarúgót. A házilistát Varga Krisztián és Kővári László vezeti, akik három-három alkalommal találtak az ellenfelek hálójába. Tehát egyértelmű, hogy a támadójátékon kell majd javítani a folytatásban. A kapott gólok tekintetében jól áll a társaság, hiszen ennél kevesebbet csak a dobogón álló három együttes, valamint az ötödik Gárdony kapott. A viszonylagos gyengébb teljesítmény magyarázható azzal, hogy szinte minden héten más összeállításban léptek pályára. A csapat szűk keretét rutinos játékosok alkották, akikhez csatlakoztak a fiatalok, akiknek fejlődési lehetőséget biztosíthat ez a bajnoki osztály. A szakosztály évzáró rendezvényén a 2013-as esztendő legjobb játékosának járó díjat a szakvezetés véleménye alapján Nagy István vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!