Sport

2017.01.18. 17:07

A Jövő Bajnokai program keretében két Dunaferr-úszó is utazott volna Dubajba

Dunaújváros - Már javában tart a felkészülés a Dunaferr SE úszói számára az idei év nagy feladataira, az egyik csoport a Csorba-tónál edzőtáborozik.

Gallai Péter

Bár már előtte is történtek események a szakosztály háza táján, hiszen az év elején Dunaújvárosban rendeztek egy rangos konferenciát az úszóoktatóknak, az eseményen többek között előadást tartott Kiss Miklós is, aki Egerszegi Krisztinát és Cseh Lászlót is tanította egykoron. Ezen túlmenően a versenybíró-képzést is elkezdték, aminek a végén vizsgát is tehetnek a jelentkezők.

Január 8-án pedig útra kelt a dunaújvárosi küldöttség a Csorba-tóhoz, ahol egészen szombatig edzőtáborozik Dort Bence, Dort Máté, Farkas Botond, Lack Bianka, Horváth Evelin, Selmeci Levente, Szöllősi Martin, Weiter Dávid, valamint edzőjük Kovács József. A programban délelőtt sífutás, délután pedig úszás és kondicionáló tréningek szerepelnek. - A szlovákokkal az Arany Üstről származik a cserekapcsolat, tanítványaink nagyon szeretnek ide utazni. Egyrészt kiszakadnak a napi rutinból, másrészt a sífutással is erősítik magukat, szintén nem a megszokott formában - ismertette lapunkkal Bene Vera szakosztályvezető.

A dunaújvárosi küldöttség tagjai nem csak a medencében, hanem a sílécen is ügyeskednek Fotó: Dunaferr SE

Szlobodnyik Dávid és Kállai Botond (akik tavaly fantasztikus eredményeket értek el) azért nem tartott a csapattal, mert utaztak volna Dubajba a Jövő Bajnokai program edzőtáborába a Dunaferr edzőjével, Szabó Gergővel. Ám mint dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség újonnan megválasztott elnöke kilenc nappal az indulás előtt bejelentette, ellehetetlenült az utazás, így lemondták. Ennek kapcsán új szakmai javaslat készül majd.

Bene Vera ehhez annyit fűzött hozzá, a gyerekek számára érthetően óriási csalódást okozott a hír. Megtudtuk azt is, a jövő héten már elkezdődnek a versenyek, a dunaújvárosiak Kecskeméten és Székesfehérváron szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!