Sport

2015.09.30. 19:02

A jövőről tárgyaltak - A DLSZ főtitkárát is meghívták az idei Eb-re

Dunaújváros - A múlt héten rendezték az amatőr MiniFutball Európai-bajnokságot a horvátországi Vrsarban, amelyen meghívott vendégként részt vett a Dunaújváros Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor is.

Gróf András

A dolog előzménye, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is belépett a Magyar MiniFutball Szövetség égisze alá, hogy segítse annak munkáját és céljainak elérését. Ezek után hívta meg a dunaújvárosi sportvezetőt a Magyar Minifutball Szövetség elnöke, Tibor Dávid és alelnöke dr. Molnár Andrea, hogy a sportág jövőbeni terveiről beszéljenek.

A magyar küldöttség a MiniFutball Európa-bajnokságon. A dunaújvárosi Petrás Gábor (középen szemüvegben) meghívott vendég volt. Fotó: amatőr

A megbeszélés keretein belül az országos, regionális területrendszereknek az elképzelését, jövőképét vázolták fel, melynek játékosai amatőr státuszúak ugyan, de a szervezésnek a lehető legprofibbnak kell lennie. Kiderült, hogy a cél közös. Magyarországon a rekreációs, amatőr labdarúgásnak a lehető legjobb körülményeket, valamint egységes szervezést, szabályozás kell biztosítani. A találkozó az ország legnagyobb amatőr bázisának a kiépítését segíttette elő, hiszen tudjuk, hogy a kispályás (5+1) játékrendszerben a legnagyobb létszámban sportolnak Európában, Magyarországon és Dunaújvárosban. A találkozó végén egy hosszú távú együttműködés első lépéseiben, valamint a további munkafolyamatokban egyeztek meg, melynek egyik nem titkolt célja, hogy Magyarország legyen a házigazdája a jövő évi Európa-bajnokságnak.

Az idei viadalon két dunaújvárosi igazolt labdarúgó is részt vett, akik végig a kezdőben kaptak helyet. Sikur Lajos a kapuban, míg Béres Ferenc a góllövésben jeleskedett. Igazi csapatmunka és remek egyéni teljesítmények jellemezték a magyar válogatottat, akik a négy közé jutásért a házigazda Horvátországtól az utolsó percben kapott góllal kaptak ki, így búcsúztak a tornától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!