A két dunaújvárosi vízilabdázó tíz gólt dobott az ifjúsági vb első csoportmeccsén

2016. december 12., 18:50 szerző: Gallai Péter fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Auckland - Megkezdődött az új-zélandi női ifjúsági vízilabda-világbajnokság, ahol a magyar válogatott két dunaújvárosi játékossal a sorában fölényes sikerrel nyitott Mexikó ellen.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A világbajnokságot, ahogyan a montenegrói fiú ifi vb-t, a FINA kísérleti szabályai szerint rendezik, azaz 5+1 fős csapatokkal, 11 fős meccskeretekkel. Erre kellett átállítani a fejeket a vb kezdetéig, a szabályokról Faragó Tamás kapitány így nyilatkozott a szövetség honlapján.

Mchunu Hlengiwe négyszer talált be a Mexikó elleni mérkőzésen Fotó: Zsedrovits Enikő

- Ez egy igazságos vízilabda, nem véletlen, hogy nagyon sokan, főleg az európai nemzetek, tiltakoznak a szabályok véglegesítése ellen. Az 5+1 fős játékban pillanatok alatt kiderül, hogy a játékos tud-e úszni, tud-e lőni, tud-e védekezni. Itt nem lehet elbújni, mint a hat a hat elleni játékban, ahol vannak helyzetek, amikor nem kell csinálni semmit. Itt mindenkinek és mindent kell tudni játszania, éppen ezért egy komplex játékkultúra alakul ki. Izgalmas, látványos a játék, nem csodálkozom, hogy meg akarják vétózni a szabályok bevezetését... - mondta el véleményét a FINA kísérleti szabályairól a kapitány. A magyar csapat vasárnap lejátszotta a vb-n első meccsét, ami bemelegítésnek kiváló volt. A keret két Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics játékosa, Vályi Vanda és Mchunu Hlengiwe együttesen tíz gólt szerzett.

Magyarország - Mexikó 30 - 8 (7-2, 7-2, 8-1, 8-3)

Magyarország: Lekrinszki, Hertzka 8, Tóth Cs. 2, Vályi V. 6, Mchunu 4, Koncz 2, Mucsy 1, Ádám 2, Kiss E., Muzsnay 5, Magyari.Szövetségi kapitány: dr. Faragó Tamás.

Kedden Kanada lesz az ellenfél, az utolsó csoportmeccsen pedig Németországgal játszanak a lányok.

Gallai Péter

2016. december 12., 18:50 szerző: Gallai Péter fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...