Sport

2017.05.07. 19:46

A két együttes bebizonyította, hogy lehet jól játszani az NB III-ban is

A labdarúgó NB III Közép csoportjának harmincadik fordulójában vasárnap hatalmas érdeklődés mellett lépett pályára a Dunaújváros Stadionban a Ferencvárosi TC második számú együttese.

Gróf András

Szépszámú közönség előtt két egykori kiváló labdarúgó ünneplésével kezdődött a mérkőzés. A dunaújvárosi klub vezetői Lovász Bélát kilencvenedik és Csepecz Ferencet pedig nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték. Fergeteges hangulatban indult a találkozó, ami NB III-as összecsapáson igencsak ritkaságszámba megy. A találkozó huszonhetedik percében Dobos Áron szabadrúgásból szerzett vezetést a hazaiaknak (1-0). Mozgalmas mezőnyjátékot követően hat perccel az első félidő lefújása előtt egy védelmi hibát kihasználva Kundrák egyenlített (1-1). A gól után sokáig állt a játék, mert vendégszurkolók füstbombái miatt alig lehetett látni a stadionban. A második félidő hatvanötödik percében a hazai védelem „elcsúszott", így egy bal oldalról középre lőtt labdát Kundrák passzolt közelről a hálóba (1-2).

A vezető találatot követően fegyelmezetten védekeztek a vendégek, és sokáig úgy látszott, hogy sikerül megőrizni az előnyüket. A hetvennyolcadik percben azonban Csehi Tamás tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, ahol szabálytalankodtak vele. A megítélt büntetőt Tóth Tibor értékesítette (2-2). A hajrában mindkét együttes mozgósította utolsó tartalékait a győzelem érdekében, de már csak egy ferencvárosi lesgól, valamint Kárász súlyosnak tűnő sérülése borzolta a kedélyeket. Összességében elmondható, hogy igazságos eredmény született. Ez az összecsapás jó propagandája volt a labdarúgásnak. Ismételten bebizonyosodott, hogy ez a sportág csak zsúfolt lelátók előtt számít igazi élvezetnek. A vendégszurkolók a különböző pirotechnikai elemekkel igazi dél-amerikai hangulatot varázsoltak a Dunaújváros Stadionba.

A harmincadik forduló további eredményei: Pénzügyőr SE - Budafoki MTE 0-2, Szigetszentmiklós - Komlói Bányász 7-0, Békéscsaba II - Dabas-Gyón FC 7-1, Pécsi MFC - Paksi FC II 3-1, FC Dabas - Mórahalom VSE 1-1, Dunaharaszti MTK - Szekszárdi UFC 0-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!